in ,

Wie of wat zit er achter het Albanees leger in Gelderland?

Een buitenlandse paramilitaire club verblijft gewoon in Nederland

qimono / Pixabay

Nu steeds meer naar buiten komt over de gewapende strijdkrachten die zich ophielden in het Gelderse gehucht Afferden, waar de zelfverklaard 'president' van Chameria woonde, doemt de vraag op waar deze militante club in hemelsnaam vandaan komt.

De in Nederland woonachtige 'president' Festim Lato streefde naar autonomie voor de Chams, een volk van etnische Albanezen dat traditioneel in het grensgebied tussen en Griekenland woont.

Na de Tweede werden ze weggejaagd uit Griekenland – volgens de omdat ze gecollaboreerd hadden met de nazi's. Duizenden Chams zouden zijn vermoord.

[…..]

Nederland lijkt geen baat te hebben bij het gedogen van een paramilitaire club die voor instabiliteit en geweldsuitbarstingen zou kunnen zorgen in , zeker aangezien Albanië steeds meer richting lidmaatschap van de Europese Unie wordt geduwd.

De politie, OM en gemeentes waren op de hoogte van militaire activiteiten in Gelderland. Lato poseerde op sociale media met revolvers. Toch werd nooit ingegrepen.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Ze hebben de waarheid over UFO’s 70 jaar geleden al toegegeven

Welkom in 2019: Vrouwen Saoedi-Arabië mogen reizen zonder toestemming man