in , ,

Wielklem komt weer terug, verkoopstijging van 500% !!!

Dat wordt weer opletten geblazen

De gehate gele wielklem is terug in het Nederlandse straatbeeld. Vier grote gemeenten, Den Bosch, Den Haag, Terneuzen en Amsterdam, zetten de klem inmiddels weer.

Zeker vijf andere gaan dat ook doen of overwegen het, schrijft De Telegraaf.

De reden is het toenemend aantal wanbetalers van verkeersboetes.

En dat merken ze ook bij Vadac, het bedrijf dat alle wielklemmen voor Nederlandse gemeenten levert. Verslaggever Kees Dorresteijn spreekt met salesmanager Bob Sonntag van Vadac.

Sonntag merkt dat er een enorme toename is van gemeenten die wielklemmen opkopen bij Vadac:

‘Het gaat vooral om gemeenten in het westen van . Tientallen gemeenten, groot en klein. Het is zeker met 400 tot 500 procent gestegen en dan gaat het om duizenden wielklemmen.’

Vooral bij foutparkerende toeristen hebben gemeenten vaak geen middelen om de boetes te innen. Dat komt omdat veel Europese landen geen gegevens uitwisselen met Nederland, zoals Polen, en Groot-Brittannië.

Ook heeft recent besloten dit niet meer te doen, omdat nieuwe, strengere privacywetten in het land dit niet zouden toestaan. Door deze stap van Duitsland zoeken steeds meer gemeenten naar alternatieven om het betalen van de boetes te kunnen afdwingen.

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio en Hart van Nederland

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL regering volledig weg kwijt ...
1 jaar geleden

Nederland is hard op weg een politiestaat te worden onherkenbaar voor wie wat ouder is en de situatie in dit land hebben meegemaakt na de oorlog. Nederland is verraden en gidsland geworden van de Nieuwe Wereld Orde zo treffend beschreven door George Orwell in zijn boek 1984.
NL was een van de grote voorstanders van de niet -democratische EU en daarmee verantwoordelijk voor deze enorme janboel waar multinationals en banken de dienst uitmaken. De politieke partijen VVD, CDA, PvdA, D66 zijn een onherkenbare smurrie geworden zonder enige inhoud.
Het is de hoogste tijd dat mensen wakker worden en opstaan tegen deze regering wil het land niet compleet naar de donder gaan.
Wil NL zijn pensioen potten niet verliezen moet NL nu uit de EU !!! Wordt wakker mensen we hebben niet veel tijd meer.

Nederlandse voorloper: Zweedse gemeente bijna bankroet door migranten

Bloedbad in winkelcentrum Texas, getuigen zeggen ‘3 tot 4’ schutters