in ,

WiFi maakt bomen niet ziek, maar eigenlijk toch wel

Bomen hebben wel degelijk last van WiFi- en telecomstraling, meldt de gemeente Alphen aan den Rijn, dat al zes jaar met onverklaarbare bomenziekte zit. Alleen is het effect van de straling anders dan vermoedt.

De zieke bomen van Alphen aan den Rijn houden de wetenschappelijke gemoederen al zes jaar bezig. Webwereld heeft er gedurende die tijd al meerdere malen aandacht aan besteed, waarbij eerdere onderzoeken van onder meer TU Delft en TNO, en later nog eens de Wageningen Universiteit en Research zouden aantonen dat WiFi-straling bomen ziek maken. Maar zowel TNO als de WUR trokken dergelijke vergaande conclusies al snel weer in of distantieerden zich ervan.

Maar nu meldt de gemeente Alphen aan den Rijn een nieuwe doorbraakna zes jaar onderzoek. Uit een proefopstelling zou nu blijken dat de in die gemeente geconstateerde bastknobbels en scheuren in de bomen niet wordt veroorzaakt door WiFi-straling. Maar, niet wordt uitgesloten dat dergelijke straling op de langere termijn dergelijke effecten kunnen veroorzaken.

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via pahlkadot


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De duistere kant van het WWF: Natuurgroep ‘verkoopt ziel’ aan corporaties

Neefje van ebola steekt de kop op, het Marburgvirus