in , , , ,

WikiLeaks onthult hoe de CIA hackaanvallen kan verhullen en toeschrijven aan Rusland of China

WikiLeaks heeft honderden nieuwe documenten gepubliceerd waaruit blijkt dat de speciale tools heeft ontwikkeld om zijn hackpogingen te verhullen.

Het gaat om de zogeheten Marble-software, waarin onder andere tools zitten om tekst te verbergen die naar de kan leiden.

WikiLeaks heeft de hacktools die zijn ontwikkeld door de op zijn website gezet. De tools bevatten ook methodes om verborgen teksten weer terug te zetten, zodat hackaanvallen in het verleden alsnog kunnen worden toegeschreven aan de CIA.

False flag-operaties

De site heeft broncodes online gezet, waarin voorbeelden zijn gevonden in onder meer het Farsi, Chinees en Russisch.

Daarmee probeerde de hackaanvallen toe te schrijven aan andere landen. Ze kunnen worden gebruikt om zogenoemde false flag-operaties uit te voeren.

Forensisch onderzoekers zouden vervolgens onterecht kunnen concluderen dat de -hacks waren uitgevoerd door het Kremlin, de Chinese overheid, Iran of Noord-Korea.

Virussen

Met de Marble-software kan de naast hackaanvallen ook virussen en Trojaanse paarden verhullen.

Eerder deze maand publiceerde WikiLeaks al duizenden documenten waaruit bleek dat de inlichtingendienst smartphones, computers, maar ook televisies hackt.

Strafrechtelijk onderzoek

Het Witte Huis liet weten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het lek bij de CIA.

De onthullingen zijn onderdeel een serie met de titel ‘Vault 7’. WikiLeaks-oprichter Julian Assange zit nog steeds in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

 

Bezoek of lees ook eens verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom de Belastingdienst jouw Spotify-playlist wil hebben

Duitse minister voorkwam persoonlijk de deportatie ( uitzetting) van moslimterrorist kerstmarkt Berlijn