in ,

Winters in de Alpen worden kouder

Al vele jaren staan de mainstream media bol van de verhalen over de opwarming van de aarde en dat het binnen niet al te lange tijd wel afgelopen zal zijn met het skiën in de Alpen. 

Ook de ski-industrie in Oostenrijk had uiteraard die verontrustende verhalen gelezen en zij gaven daarom opdracht tot een eigen onderzoek, met verrassende resultaten.

Afgelopen week werd duidelijk dat de wereldwijde opwarming bij ons keihard heeft toegeslagen (in de vorm van ijzige koude). En wat een “geluk” dat we nu allemaal extra belasting aan Den Haag mogen gaan betalen zodat zij ervoor kunnen zorgen dat wij het hoofd koel houden.

Al jaren schrijven wij dat de gepropageerde klimaatopwarming de grootste oplichting ooit is en een manier om gehersenspoelde burgers nog meer geld af te persen in de vorm van broodnodige belastingen, zogenaamd om ervoor te zorgen dat de temperatuur op aarde niet verder zal stijgen. Daarnaast speelt er natuurlijk de duistere 2030 Agenda, waarbij de elite de beschikking krijgt over de planeet en de nog resterende mensheid in pakhuizen in een aantal grote steden zal wonen.

Keer op keer worden ze ontmaskerd bij hun oplichtingspraktijken, maar dat weerhield dit land er niet van om het afgrijselijke woord “duurzaam” te verheffen tot de nieuwe religie.

In 2005 stelden onderzoekers van de Universiteit van Wageningen dat het er beroerd uitzag voor wintersportliefhebbers:

Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen schijven deze week in het wetenschappelijke tijdschift Science dat de sneeuwgrens in de Alpen langzaam hoger zal komen te liggen. Aan het einde van deze eeuw ligt de grens zo'n twee- tot vierhonderd meter hoger dan nu het geval is. 

Het volgende was in 2010 te lezen op een website van de EU: 

Normaal gesproken veranderen bergen langzaam, zoals Sebastian Montaz opmerkt. Maar het alpiene klimaat is de afgelopen honderd jaar aanzienlijk veranderd. De temperatuurstijging van 2°C die er zich voordeed, was het dubbele van het mondiale gemiddelde. Daardoor smelten de alpengletsjers. Sinds 1850 hebben zij ongeveer de helft van hun ijs verloren en het tempo waarin dit verlies zich voltrekt is sinds medio jaren tachtig aanzienlijk versneld. 

Vorig jaar schreef Trouw het volgende:

Zo'n 400.000 Nederlanders grijpen de voorjaarsvakantie aan voor een paar dagen wintersport. Maar hoe lang nog? Door de opwarming wordt sneeuw ook in de Alpen bijzonder. 

Kortom, de bevolking wordt aan alle kanten voorbereid en gewaarschuwd dat een weekje wintersport binnen niet al te lange tijd alleen nog maar een droom zal zijn.

Natuurlijk lezen ook mensen die voor hun broodwinning afhankelijk zijn van de ski-industrie dat soort berichten en dus gaf de Oostenrijkse wintersport gemeenschap statisticus en onderzoeker Günther Aigner opdracht om uit te zoeken of de ski-industrie zich werkelijk zorgen moest gaan maken naar aanleiding van al die alarmerende berichten.

Het onderzoek van Aigner laat echter een compleet ander beeld zien dan de verhalen in de mainstream media. In de onderstaande presentatie maakt Aigner duidelijk waarom men zich geen zorgen hoeft te maken omtrent de toekomst van de ski-industrie.

Zo rond 7 minuten in de video laat Aigner de cijfers zien voor wat het betreft het Säntis skigebied op een hoogte van 2500 meter over een periode van 123 jaar. Dan zien we dat er sinds 1949 een licht stijgende trend is voor wat betreft temperaturen, maar dat het beeld de afgelopen 30 jaar laat zien dat de temperaturen juist dalen in plaats van stijgen. Precies in lijn met wat wij ook al lange tijd schrijven.

Aigner zegt dat dit een identiek resultaat is als bij alle andere weerstations in het Alpengebied.

Het eindresultaat laat zien dat de temperaturen nu 1.4 graden Celsius lager zijn dan 30 jaar geleden. En dit geldt dan eveneens voor alle weerstations in ieder gebied van de Alpen, zowel de oostelijke als de westelijke én de bergen in .

En ook voor wat betreft de sneeuwval komt er een verrassend resultaat uit de bus. De conclusie van Aigner is dat er zich de afgelopen 92 jaar geen noemenswaardige veranderingen hebben voorgedaan van de sneeuwlaag. Sterker nog, het ziet ernaar uit dat dit jaar misschien wel het voorgaande record van 1941 kan breken.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marechaussee, Arbeidsinspectie, FIOD en Belastingdienst mogen vanaf de zomer verdachten afluisteren

Politie gaat zelf DNA analyseren