in

Witwasser was directeur van betaalservice waar CJIB en Staatsloterij klant zijn

Een van de verdachten in de zaak tegen de ‘Eindhovense gokmiljonairs' was de directeur van Buckaroo, een tussenpersoon in online betalingen. De verdachte is door het bedrijf ontslagen. Buckaroo is door De Nederlandsche Bank verplicht de klanten door te lichten en te kijken waar het van hun klanten terecht komt.

Het bedrijf had drie gok-bv's als klant, meldt het Eindhovens Dagblad. Twee jaar geleden werd door de raad van commissarissen ook al bezwaar gemaakt tegen dubieuze klanten, maar toen beschermden bestuurders deze bedrijven nog. Bij het ontslag van de verdachte in de witwaszaak tegen de gokmiljonairs, werden twee andere bestuurders ook ontslagen.

CJIB en Staatsloterij als klant

Buckaroo verzorgt online betalingen voor onder andere webshops. Klanten van de shops maken het geld over naar Buckaroo, die het geld overmaakt naar de opdrachtgever. Onder de klanten zitten onder meer het Centraal Justitieel Incasso Bureau, RTL, de Staatsloterij en Ziggo.

via Crimesite

Foto via apalca


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Resultaat van bonus medewerker jeugdzorg per uitgeplaatst kind? : Meer kinderen in pleeggezinnen

Verhogen zorgpremie en eigen risico ‘een ramp’