in

WOB, Politie-inzet bij AZC’s: In 77,8% zedenzaken géén aangifte

Platform De Onderste Steen! heeft eerder al kenbaar gemaakt op 15 oktober 2015 een WOB-verzoek te hebben gericht aan alle destijds 393 gemeenten in . Eén van onze vragen was gericht op het aantal keren inclusief de reden van inzet hulp bij calamiteiten. daarbij aan , brandweer en ambulance. Op dinsdag 2 februari 2016 kreeg ons platform een deel van de door ons gevraagde informatie van de politie.

“Dat er veel incidenten in en rond AZC’s waren wisten wij al, maar wat ons werkelijk diep schokt zijn de aangiftepercentages. Zo wordt er in meer dan driekwart van de zedenzaken géén aangifte gedaan tegen de betrokken . In ruim 85% van de gevallen mensenhandel/mensensmokkel wordt eveneens geen aangifte gedaan. Wij zien dit als een extra schoffering voor de slachtoffers en willen dat er onmiddellijk een einde komt aan deze wantoestanden. Dit riekt minstens naar een extreem ontmoedigingsbeleid van de politie en bevestigt maar weer eens dat een slachtoffer van fysieke misdrijven in Nederland vogelvrij is.” Aldus Tamara Wulffelé namens Platform De Onderste Steen!

Daar de informatie niet volledig is, zal ons Platform een bezwaarprocedure starten tegen de reactie van de politie op ons WOB-verzoek. Wij geloven namelijk niet dat voor 1-1-2015 niet bijgehouden werd wanneer en waarvoor de politie werd opgeroepen indien dit verband hield met een AZC.

Hele politiedocument:
https://static.politie.nl/binaries/content/assets/politie/wob/00-korpsstaf/incidenten-asielbeleid/20160201—informatierapport-politieregistraties-coa-locaties.pdf

Reactie Politie op WOBverzoek:
https://static.politie.nl/binaries/content/assets/politie/wob/00-korpsstaf/incidenten-asielbeleid/pb-onderste-steen-azc_geredigeerd.pdf

CaRIcjwWcAA_yMg

Lees verder bij de Bron: AZC Alert


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Russische overheid: Complete ban op alle GMO voedsel in Rusland

BAM: OVV krijgt Machiavelliprijs voor MH17-rapport wegens openheid, duidelijkheid en klaarheid