in , , , ,

WordPress.com verwijderd blogs die islam-kritisch zijn

simplu27 / Pixabay

Populair blog-hostingplatform WordPress.com is een censuuractie gestart en heeft ten minste twee blogs op de zwarte lijst gezet die zich richten op het bewaken van de verspreiding van de radicale islam.

De blog Creeping Sharia, die documenteerde wat het beschrijft als “de langzame, opzettelijke en methodische vooruitgang van de islamitische wet” werd eerder deze week offline gehaald door WordPress. Bezoekers die naar de langlopende blog navigeren, krijgen nu het bericht “creepingsharia.wordpress.com is niet langer beschikbaar.”

“Deze blog is gearchiveerd of opgeschort in overeenstemming met onze Servicevoorwaarden”, legt het bericht uit.

Op haar officiële Twitter-account beweerde Creeping Sharia dat het besluit van WordPress.com om de service op te schorten, een waarschuwing van het hostingplatform volgde dat een van zijn berichten de Pakistaanse blasfemiewet schond. De sluipende Sharia zegt dat het een soortgelijke waarschuwing van Twitter ontving nadat hij een link naar het stuk had ge-tweet.

WordPress.com verbood ook de blog Muslim Statistics , die was gewijd aan het verzamelen en presenteren van “internationale statistieken, overheidsstatistieken, krantenartikelen en rapporten met betrekking tot islamitische en moslimaangelegenheden in niet-islamitische samenlevingen.”

In tegenstelling tot de grote sociale-mediaplatforms, die vaak het excuus van ‘hate speech’ gebruiken om critici van de islam te verbieden, lijkt WordPress.com geen duidelijk gedefinieerd ‘hate speech’-beleid te hebben. In plaats daarvan staat in de gebruikersrichtlijnen specifiek dat het ‘hyperbolische of in het algemeen aanstootgevende taal’ niet zal verwijderen.

Lees verder bij de bron: Breitbart


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte schrikt zich weer eens rot, ditmaal om misdaadcijfers asielzoekers

Weer de middelvinger van Rutte: Nederland onderhandelt over vrije doortocht IS-terroristes