in ,

Wordt de komende maanden het echte Europa zichtbaar?

laarzen1

De Europese Unie roept bij vele Nederlanders en talloze andere Europeanen een raar, dubbelzinnig gevoel op. Theoretisch en ook praktisch zien we best een aantal voordelen van de oorspronkelijke uit de EEG voorkomende bedoelingen. Vooral door één gezamenlijke Euro, is er echter een trein in gang gezet die ons allen steeds verder richting dictatuur voert.

laarzen

 

Doordat alles met alles verbonden is, de schulden van landen als o.a. Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland, Italië en Frankrijk als schulden van ons allen worden gezien, zijn we in een achtbaan terechtgekomen waarvan diverse veiligheidsmechanismen defect zijn geraakt of buiten gebruik zijn gesteld. Na de handels- en muntunie wordt het nu, om uit de problemen van vooral de zuidelijke landen te komen, door de EU bonzen, als dringend noodzakelijk bevonden om ook tot een politieke en fiscale Unie te komen.

Draaien, masseren, dreigen en konkelen

Voornamelijk in de noordelijke landen wordt de weerstand tegen nog meer Europa zoals dat nu door de Eurofielen dagelijks als dringend noodzakelijk wordt benoemd, groter en groter. Er wordt van Eurosceptici en Anti-Europese krachten gesproken in de zin van mensen die niet goed bij hun hoofd zijn. Die in tegenstelling tot de voorstanders van een volledige EU, nog in middeleeuwen leven en niet weten wat goed is voor allen. Er wordt gedreigd, gedraaid en gekonkeld. Dagelijks worden er achterkamertjes bij gebouwd en dikke gordijnen voor tal van ramen gehangen. Wie niet goedschiks wil die moet maar op andere manieren leren hoe het verder moet.

Machiavelli, de EU bonzen en Griekenland

Machiavelli

 zou, als hij in dit tijdperk hebben geleefd, direct bij de EU als adviseur zijn binnengehaald. Zijn stelling dat het doel de middelen heiligt is natuurlijk een heerlijk goed voor Juncker, Draghi en alle verdere EU-adepten. Ook de stelling van Niccolo dat: ‘Een heerser nooit gebrek heeft aan redenen om een gebroken belofte te legitimeren‘ past natuurlijk ook helemaal bij de EU. Wat hebben we rond begrotingstekorten, Griekenland en zijn schulden al niet allemaal te horen gekregen. Ook Frankrijk, Spanje en Italië hebben diverse malen standjes gehad en er werd zelfs gedreigd met boetes. Praktisch gezien blijft het niet meer dan spelen met woorden. Elk wat groter land gaat gewoon zijn eigen gang. Alleen de simpele burgers dragen de lasten van het spel der groten en machtigen. Meer EU zal dit alleen maar erger maken.

Het vervelende volk

Griekse verkiezingen, oei. De Nederlandse opinies over de stem-uitslag als er nu verkiezingen zouden zijn, oei, oei. Het gemoed van het volk in Groot Brittannië en Italië nog meer oei. Onrust. Waarschuwingen. Druk. Oproep tot verstandig handelen. Twee honderd en veertig miljard Euro die aan de Grieken is geleend! Als dat geld niet terugkomt, afgeschreven zou moeten worden tot nul! Echt oei en niemand weet wat daar de gevolgen van zouden zijn.

De verbindingen gaan uit elkaar vallen, tenzij…..

Wat mij betreft is het simpel. Niet het verstand maar het gevoel zegt dat de hele Monetaire Unie, de Eurozone en alles wat men nog in de pan op het vuur heeft staan om te komen tot een fiscale- en politieke unie uiteindelijk ten dode zijn opgeschreven. Het is onbestuurbaar complex omdat regeringen van landen uiteindelijk toch baas in eigen buik willen blijven. Ook al maak je een miljoen verdragen met miljarden regels en afspraken. Het zal allemaal niet helpen. De vrijheid van de mens gaat voor alles. Als de druk maar groot genoeg wordt, zoals bij de Grieken, dan zal men uiteindelijk kiezen voor de grote sprong. Weg met de dwangbuis. Leven betekent immers transformatie. Beter gelukkig en vrij dan gevoerd wordt terwijl je aan een ketting ligt.

Vrij….

tenzij de metafoor van de zwarte laarzen werkelijkheid wordt. De mens gekluisterd. De EU in al zijn verschijningsvormen als juk op ons wordt gelegd omdat de wijzen het volk verachten en als dom benoemen. Grote rijken, grote dromen. Uiteindelijk vervalt alles tot stof.

Lees verder via Wordt de komende maanden het echte Europa zichtbaar? | Biflatie.nl..

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4985396329 892e190668 BIS bank e14202247346031

De geheimen van de banken

groei amerikaanse economie1

Economische vooruitzichten 2015