in

WOW dat is lef hebben: PostNL verhoogt salarissen top terwijl pakketbezorgers worden uitgebuit

Zoals Dhr. Kors van PostNL (in de comments) meldt klopt het inderdaad dat dit bericht uit 2012 stamt, overigens is het wel relevant met de toestanden van de pakketbezorgers hedendaags. Dit speelde ook al in 2012 af, daarom heb ik besloten om deze post te laten staan.

PostNL wil het basissalaris van de bestuurders Jan Bos en Herna Verhagen in 2012 en 2013 geleidelijk verhogen tot 475.000 .

Dat blijkt uit het jaarverslag van het postbedrijf, dat vorig jaar ontstond na de opsplitsing van TNT.

Vorig jaar verdienden de twee bestuurders in de 7 maanden dat zij hun functie bekleedden, respectievelijk 204.000 en 239.000 euro. Dat zou op jaarbasis neerkomen op 350.000 en 410.000.

De raad van commissarissen van PostNL wil de salarissen aanpassen aan het marktniveau. Het salaris van topman Harry Koorstra, dat vorig jaar 671.000 euro bedroeg, wordt niet genoemd in de plannen.

Lees verder via NU.nl

PostNL Pakketbezorgers worden uitgebuit en zitten vast tussen wal en schip

Wie kent ze niet: de bestelbusjes waarop staat: “Ik bezorg pakketten in opdracht van PostNL”. Achter het stuur zit een man met een oranje-blauwe jas van PostNL. “Die moest ik zelf kopen voor 80 euro”, vertelt Selcuk Dag. “We zijn verplicht die jas te dragen tijdens het bezorgen.”

Selcuk Dag krijgt 1,25 euro per ‘stop' en 16 cent per afgeleverd pakket. Zijn collega Mehmet Hafikli krijgt per stop 6 cent minder: “Het hangt ook af van de wijk, hoe die in elkaar zit. We krijgen deze tarieven alleen als we het pakket kunnen bezorgen. Als er niet wordt opengedaan, krijgen we niks.” PostNL bepaalt de tarieven en daarover valt niet te onderhandelen.

De pakketbezorgers moeten zelf een bus aanschaffen of leasen en voor het onderhoud en de zorgen. “We houden bijna niks over”, zegt Selcuk Dag. Waarom doet hij dit werk dan? “Ik zit eraan vast en heb geen tijd om wat anders te zoeken.” Er is ook helemaal geen ander werk, voegt Mehmet Hafikli daaraan toe.

Lees verder via JDreport.com.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

TK Voorzitter Van Miltenburg BLUNDERT weer eens in TK

Vragen om gezondheidsproblemen: Antibiotica in veehouderij neemt explosief toe