in , ,

WOW het gaat nu echt los: Verkrachte vrouw in Ierland gedwongen tot keizersnede nadat abortus is geweigerd

Een jonge vrouw die van Ierse artsen geen abortus mocht plegen, ondanks dat ze zei dat ze wilde plegen en in hongerstaking ging, is na een zwangerschap van 25 weken onder dwang door middel van een keizersnede bevallen. De baby wordt door de autoriteiten opgevangen.

De BBC meldt dat de vrouw het slachtoffer was van een verkrachting en om een abortus vroeg toen ze acht weken zwanger was. Als ze dit kind moest houden, zou ze zelfmoord plegen, zo dreigde ze. De vrouw werd onderzocht door drie medische experts, waaronder twee psychiaters, die bevestigden dat zelfmoord inderdaad een reëel risico was. De derde deskundige, een verloskundige, verklaarde echter dat de foetus levensvatbaar was en geboren zou moeten worden.

Hierop weigerden artsen de abortus uit te voeren, ondanks een nieuwe waarin het streng katholieke toestaat een zwangerschap af te breken als het leven van de moeder in gevaar is.

via VK.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De ware reden waarom Facebook ons dwingt om Messenger te downloaden

‘Tellen op handen bij kinderen stopt door hersenverandering’