WOW het gaat nu echt los: Verkrachte vrouw in Ierland gedwongen tot keizersnede nadat abortus is geweigerd

Een jonge vrouw die van Ierse artsen geen abortus mocht plegen, ondanks dat ze zei dat ze zelfmoord wilde plegen en in hongerstaking ging, is na een zwangerschap van 25 weken onder dwang door middel van een keizersnede bevallen. De baby wordt door de autoriteiten opgevangen.

De BBC meldt dat de vrouw het slachtoffer was van een verkrachting en om een abortus vroeg toen ze acht weken zwanger was. Als ze dit kind moest houden, zou ze zelfmoord plegen, zo dreigde ze. De vrouw werd onderzocht door drie medische experts, waaronder twee psychiaters, die bevestigden dat zelfmoord inderdaad een reëel risico was. De derde deskundige, een verloskundige, verklaarde echter dat de foetus levensvatbaar was en geboren zou moeten worden.

Hierop weigerden artsen de abortus uit te voeren, ondanks een nieuwe wet waarin het streng katholieke Ierland toestaat een zwangerschap af te breken als het leven van de moeder in gevaar is.

via VK.

Reacties (1)

 • Autoriteiten treden hier volledig buiten hun bevoegdheden. Overheden hebben met hun handen af te blijven van het menselijk lichaam als die mens dat zelf niet wil. Dat heet zelfbeschikkingsrecht.
  Op welk recht baseert deze achterlijke overheid zich? En opgevangen worden door autoriteiten of de kerk is niets minder dan een gevangenis !!!
  Sinds wanneer geven overheden om menselijk leven? Dat hebben zij nooit gedaan en zullen zij ook nooit doen. Het gaat alleen om macht en geld!
  Deze actie maakt dat mensen hun overheden nooit meer zullen vertrouwen.

  Dit nieuws moet wereldwijd verspreid worden zodat massaal verontwaardiging kan uitbreken.
  Het is een grof schandaal en misschien kan deze vrouw deze zaak aanhangig maken bij het internationaal gerechtshof (al kun je daar ook niet meer zeker van zijn want ook de rechtspraak, naast de bankensector, de pharma industrie, de politiek zijn tot op het bot verrot...).

  Mensen wordt wakker en kom in actie tegen diegenen die over U beslissen !!!!

  Annuleren

  Laat een reactie achter

  Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Laat een reactie achter

Je email adres zal nergens worden gepubliceerd of gebruik Facebook hieronder. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Jawel, we gebruiken ook cookies