in , , ,

YouTube verandert zijn algoritmen om de opkomst van complot en valse informatie video’s te stoppen

Mizter_x94 / Pixabay

YouTube zei vrijdag dat het haar aanbevelingsalgoritme, dat nieuwe ’s aan gebruikers suggereert, opnieuw gaat inrichten om complotten en valse informatie te stoppen, als gevolg van een groeiende bereidheid om te stoppen te dwingen op ‘s werelds grootste videoplatform na verschillende misstappen van het publiek.

In een blogbericht dat YouTube vrijdag publiceerde, zei het bedrijf dat het een ‘nadere kijk’ ondernam op hoe het de verspreiding van inhoud kan verminderen die ‘in de buurt komt van, maar de lijn niet overschrijdt’ van het schenden van zijn reglement. YouTube is bekritiseerd, omdat ze gebruikers naar complotten en valse content hebben geleid wanneer ze beginnen met het bekijken van legitiem nieuws.

De wijziging in de zogenaamde aanbevelingsalgoritmen van het bedrijf is het resultaat van een technische inspanning van zes maanden. Het zal in het begin klein zijn – YouTube zei dat het van toepassing zou zijn op minder dan één procent van de inhoud van de site – en heeft alleen betrekking op Engelstalige video’s, wat betekent dat veel ongewenste inhoud nog steeds door de systemen glijdt.

Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.

, 1984

Het bedrijf benadrukte dat geen van de video’s van YouTube zou worden verwijderd. Ze zijn nog steeds vindbaar voor mensen die ernaar zoeken of zich abonneren op samenzweerderige kanalen.

“We denken dat deze verandering een evenwicht vindt tussen het onderhouden van een platform voor vrije meningsuiting en het waarmaken van onze verantwoordelijkheid jegens gebruikers”, aldus de blogpost.

YouTube, dat van oudsher veel aandacht heeft besteed aan vrijheid van meningsuiting, verbiedt geen complottheorieën of andere vormen van valse informatie. Het bedrijf verbiedt haatspraak, maar omschrijft het enigszins eng als een toespraak die geweld of haat tegen kwetsbare groepen bevordert.

De aanbevelingsfunctie van YouTube suggereert nieuwe video’s voor gebruikers op basis van de video’s die ze eerder hebben bekeken. Het algoritme houdt rekening met ‘kijktijd’ – of de hoeveelheid tijd die mensen besteden aan het kijken van een video – en het aantal weergaven als factoren bij de beslissing om een ​​stuk inhoud te suggereren. Als een video vaak tot het einde wordt bekeken, herkent de software van het bedrijf mogelijk dat het een video van hoge kwaliteit is en begint deze automatisch aan anderen te promoten. Sinds 2016 heeft het bedrijf ook de tevredenheid, sympathieën, antipathieën en andere statistieken verwerkt in zijn aanbevelingssystemen.

Meer recent heeft YouTube software ontwikkeld om te voorkomen dat samenzweringstheorieën viraal worden tijdens het bekend worden van nieuwsevenementen. In de nasleep van de schietpartij van Parkland afgelopen februari, was een complottheorie die beweert dat een tiener-overlevende van de schietpartij op school een zogenaamde ‘crisisacteur’ was, het populairste artikel op YouTube. In de dagen na het bloedbad in Las Vegas in oktober 2017 verzamelden video’s die beweerden dat de opnamen werden gemaakt, miljoenen meningen.

Zes maanden geleden begon YouTube menselijke beoordelaars te werven die werden gevraagd om inhoud te beoordelen op basis van een reeks richtlijnen. Het bedrijf nam vervolgens de feedback van de beoordelaars en gebruikte het om algoritmen te trainen die aanbevelingen genereren.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Even over Venezuela: het is geen ‘arm land’, maar juist extreem rijk

Wat kunnen we dit jaar van de EU verwachten? Bail-out lidstaten, Militaire opbouw, Bankencrisis en Europese (dis)Unie