in , ,

Zal de bitcoin bubbel de ineenstorting van 2018 in gang zetten?

bitcoin 2007769 1280

De Bitcoin is nu iedere dag voorpaginanieuws na een fenomenale prijsstijging dit jaar en het einde lijkt nog lang niet zicht. 

Volgens bepaalde media hebben centrale bankiers slapeloze nachten omdat de Bitcoin een steeds belangrijkere rol gaat spelen en dat volledig buiten de controle van overheden en banken.

Als je aan het begin van dit jaar had voorspeld dat de Bitcoin tegen het einde van het jaar door de 10.000 dollar grens zou gaan, dan had men je voor volkomen gek verklaard, want de koers stond toen nog ergens rond de 700 dollar.

Nu zit iedereen min of meer te wachten totdat die bubbel zal klappen omdat die Bitcoin toch niet kan blijven groeien?

Echter, dat kan wel degelijk, want de prijs wordt simpelweg bepaald door vraag en aanbod. Hoe meer mensen Bitcoins willen des te hoger zal de prijs worden, ook omdat er een limiet zit aan het aantal Bitcoins dat ooit zal worden uitgegeven. Het maximale aantal Bitcoins in omloop zal nooit meer bedragen dan 21 miljoen.

Wanneer steeds meer mensen Bitcoins zullen willen, dan kan de prijs dus eigenlijk alleen maar stijgen. Daar komt bij dat recentelijk bij problemen in Venezuela en Zimbabwe de koers van de Bitcoin onmiddellijk reageerde door sterk te stijgen.

Daarmee wordt het dan ook een soort vluchthaven voor mensen in gebieden waar onzekerheid heerst omtrent de toekomst.

Wanneer er dan ook nog eens steeds meer bedrijven die Bitcoins accepteren, dan lijkt een prijs van 100.000 dollar voor een Bitcoin op een gegeven moment helemaal niet onwerkelijk.

Langzaam aan ontstaat daarmee een soort schaduw economie die volledig buiten het zicht van overheden en banken opereert. Daarbij zullen de banken en dan vooral de centrale banken steeds minder grip krijgen op de gebeurtenissen in de wereld en dus ook op de door hen aangestuurde overheden.

Waarom moet er een web zijn van centrale banken die de gelduitgifte in handen heeft en daarmee de wereld in een ijzeren schuldgreep kan houden als er een manier is om transacties met elkaar uit te voeren zonder dat zij eraan te pas komen?

Daarbij komt ook nog dat mensen zoals Rick Falkvinge, oprichter van de Zweedse piratenpartij en tegenwoordig CEO van Bitcoin Cash, zeggen dat banken rechtstreeks afstevenen op een zogenaamd Extinction Level Event (ELE). Dit is een gebeurtenis waarbij alle leven wordt weggevaagd en in dit geval zou dat dan gebeuren met het leven van de banken omdat ze volledig overbodig zullen worden.

De marktwaarde van alle Bitcoins samen is nu 160 miljard dollar en wanneer je ook de andere cryptovaluta meetelt, dan kom je op een bedrag van 300 miljard dollar, waarmee de marktwaarde van deze valuta groter is dan de marktwaarde van een bedrijf als Wal-Mart.

Wat veel financiële experts zich afvragen is hoe het komt dat men (en dan vooral centrale banken) nog niet hebben ingegrepen om de Bitcoin van de kaart te vegen.

Dat is natuurlijk nog niet zo eenvoudig als het klinkt en bovendien schijnen een fiks aantal centrale bankiers ook zelf enigszins in verwarring te zijn over de vraag of dit nu wel of niet een bedreiging vormt voor hen en de controle die ze nu nog hebben over de financiële systemen van de wereld.

De vice president van de ECB, Vitor Constancio, vergeleek de Bitcoin afgelopen september met de Tulpenmanie in Nederland in de 17e eeuw, maar volgens de president van de St. Louis Federal Reserve, James Bullard, vormt de Bitcoin wel degelijk een bedreiging voor hen en waarschuwt hij dat zij op een dag wakker kunnen worden om te merken dat de kernactiviteiten van de grote banken zijn verdwenen en ergens anders naartoe zijn gegaan.

Maar, tussen wat deze mensen publiekelijk zeggen en de werkelijke planning, zit een levensgroot verschil.

Bekend is dat de werkelijke machthebbers hebben gepland om volgend jaar een nieuwe wereldmunt te introduceren.

Ze hebben dat bijna 30 jaar geleden al voorspeld in de Economist, de publicatie die grotendeels in handen is van de Rothschild familie.

Het artikel in de Economist in 1988 begon als volgt:

Over 30 jaar zullen Amerikanen, Japanners, Europeanen en mensen in vele andere rijke laden en waarschijnlijk ook uit een aantal relatief arme landen hun boodschappen betalen in dezelfde valuta. Prijzen zullen zijn aangegeven niet in dollars, yens of Duitse marken, maar laten we zeggen, de Phoenix. De Phoenix zal de favoriete valuta zijn voor bedrijven en winkelend publiek omdat het veel gemakkelijker zal zijn dan de huidige nationale valuta, die op dat moment gezien zullen worden als een vreemd obstakel die voor veel verstoringen zorgden in het economisch leven van de twintigste eeuw.

Je ziet eigenlijk alle elementen waar wij nu mee te maken hebben samenkomen. Het oude geld gaat op in vlammen en vanuit de as herrijst de Phoenix.

Om dit te kunnen bewerkstelligen zullen ze ervoor moeten zorgen dat er een ongekende financiële crisis ontstaat. Met zo’n groot en verwoestend effect op de wereldeconomie dat iedereen in koor roept dat dit nooit meer mag gebeuren en dat er een nieuw systeem met een nieuwe wereldmunt dient te komen, waarmee het probleem zou zijn opgelost.

En als zodanig zou de Bitcoin wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het veroorzaken van die “crisis”. Hoe is op dit moment nog niet duidelijk, maar het zou de perfecte aanleiding kunnen zijn voor een door de centrale banken gecontroleerde wereldmunt. Niet ondenkbaar is dat ze de Bitcoin overnemen, de FBI is al groot aandeelhouder, of dat ze de munt zodanig criminaliseren dat niemand hem meer wil en mensen de door de elite in het leven geroepen wereld (digitale) munt omarmen.

Want, als er een megacrisis komt, formeel dan veroorzaakt door de Bitcoin die buiten de controle van de centrale banken ligt, dan toont dat onmiddellijk aan dat je zoiets belangrijks als het uitgeven van geld, crypto of niet, niet kunt overlaten aan gewone burgers, maar dat dit alleen op verantwoorde wijze kan gebeuren door de centrale banken.

Natuurlijk zal Bitcoin niet voor die crisis zorgen, maar men is in de achtergrond al lang bezig met een soort financiële false flag operatie, waarbij de wereld in een crisis zal worden gedompeld en de Bitcoin zal hiervan dan de schuld krijgen.

Men slaat dan verschillende vliegen in één klap. Door de megacrisis kan er gelijk op een aantal fronten schoon schip gemaakt worden, waarbij de enorme schuldenbergen kunnen worden afgeschreven of gesaneerd en er zal een nieuwe wereldsysteem worden geïntroduceerd, waarbij het hele spel opnieuw kan beginnen en dan uiteraard ferm onder de controle van de huidige machthebbers.

Een variatie van bovengenoemd scenario is natuurlijk ook mogelijk, maar het eindresultaat zal zijn dat er een nieuwe wereld (NWO) financieel systeem komt, volledig digitaal, met als aanleiding voor de invoering hiervan, de crisis die is ontstaan door de Bitcoin. En als klap op de vuurpijl zullen de machthebbers graag gebruikmaken van de Bitcoin technologie. Op dit moment zijn banken de technologie al aan het implementeren.

Wanneer Bitcoin volledig met rust zou worden gelaten, dan zou de waarde van deze munt de eerstkomende jaren waarschijnlijk alleen maar blijven stijgen.

Of er een bepaalde afkoop zal volgen, waarbij iedereen een X bedrag krijgt voor haar of zijn Bitcoins is nog maar de vraag. Het is ook heel goed mogelijk dat er van de ene op de andere dag een verbod komt op de platforms waar deze munten kunnen worden verhandeld, zoals al is gebeurd in China.

Lees ook eens verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
poetin sneeuw

Analist onthult wat er achter de lastercampagne tegen Poetin en Rusland zit

rijkarm180

Kan je rijken vertrouwen? De ‘Paradise Papers’