in ,

Zal dit de man zijn die verantwoordelijk is voor de epidemie van het coronavirus?

nieuwe , dat in China al minstens 132 mensen het leven heeft gekost, zou ‘vrijwel zeker’ afkomstig zijn van vleermuizen.

Verschillende websites wijzen erop dat Wuhan Institute of Virolgy, dat zich vlak bij het epicentrum van de uitbraak bevindt, op 18 november 2019 een interessante vacature heeft geplaatst.

Het instituut was namelijk op zoek naar één of twee onderzoekers ‘die vleermuizen gaan gebruiken om het mechanisme te onderzoeken dat coronavirussen die ebola en Sars veroorzaken, in staat stelt om te blijven sluimeren zonder ziektes te veroorzaken’.

Ernstige ziektes

De vacature is geplaatst door het lab van dr. Peng Zhou van het Wuhan Institute of Virology, die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoek naar vleermuizen.

coronavirus Foto: WIV (Peng Zhou)

Dr. Zhou kwam tot de ontdekking dat vleermuizen het coronavirus bij zich kunnen dragen zonder dat het een krachtige immuunreactie opwekt.

Bij mensen en andere zoogdieren kan dit virus wel een immuunrespons uitlokken en ernstige ziektes veroorzaken, zei hij.

Eén van de meest vooraanstaande experts op het gebied van virologie en immunologie in China werkt dus in een laboratorium waar gewerkt wordt met vleermuizen die dodelijke virusse….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Brussel komt met 30 nieuwe ingrijpende wetsvoorstellen

Brexit toch een feit: Europees Parlement stemt in met Brexit-wet