in , ,

Zal het compleet los gaan? Asielzoekers stichten nu ook brand bij ander Grieks opvangkamp

Dinsdag werd ook op het Griekse eiland Samos brand gesticht bij een opvangkamp voor . Net als bij de brandstichtingen enkele dagen geleden op het Griekse eiland Lesbos zouden asielzoekers hun eigen opvangkamp hebben willen in brand steken. Dat meldt Belga

De Griekse eilanden zitten al enkele jaren overvol met asielzoekers uit en het nadat beslist werd dat zij in afwachting van hun asielprocedure op de eilanden moeten verblijven. Enkele dagen geleden werd zo’n overbevolkt opvangkamp op het Griekse eiland Lesbos door de asielzoekers zelf in brand gestoken omdat ze weigerden in quarantaine te gaan nadat het coronavirus er was uitgebroken.

Op een ander Grieks eiland, Samos, volgen ze nu dat voorbeeld. Dinsdag testten in het kamp enkele mensen positief op en werd daarom beslist om een deel van het kamp in quarantaine te plaatsen. Dat zorgde voor onvrede bij heel wat asielzoekers, die net als in Lesbos in opstand kwamen.

Enkele uren later werd een groot bos vlakbij het opvangkamp in brand gestoken. De brand woedde hevig, maar kon ….

Lees verder bij de bron: Sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Feest! Zorgpremie stijgt maar met 59 euro per jaar

‘Cijfers’ lopen te snel op: Vrijdag extra coronamaatregelen voor regio’s met veel besmettingen