in , , ,

Zal Rutte zijn verlies nemen? Kabinet heroverweegt afschaffing dividendbelasting

Laten we eerlijk zijn, niemand zag dit eigenlijk nog aankomen. Het leek er op dat de coalitie voet bij stuk zou houden en dat de dividendbelasting alsnog afgeschaft zou worden.

Er is zo veel druk gezet op het om de afschaffing af te schaffen (heerlijk die woordspeling), dat het uiteindelijk onmogelijk leek voor de coalitie om hier aan vast te houden.

Er was al spanning binnen de coalitie, maar na het besluit van om niet naar te verhuizen, lijkt het gedaan met de afschaffing.

wilde niet zeggen dat de afschaffing van de dividendbelasting nu helemaal van tafel is.

“We hebben die maatregel niet voor één bedrijf genomen. Maar de besluiten vandaag van Unilever zijn natuurlijk wel relevant om mee te wegen en dat is aanleiding om af te spreken opnieuw te wegen.

Meteen na de bekendmaking door Unilever vanochtend protesteerde de oppositie opnieuw zeer fel tegen de afschaffing. Volgens de oppositiepartijen heeft het kabinet nu helemaal geen argumenten meer over.

De premier verdedigde de afschaffing steeds door te zeggen dat de maatregel een rol zou spelen voor bedrijven die zich in Nederland willen vestigen of daar willen blijven. Het schrappen van de dividendbelasting was van het begin af aan de meest omstreden maatregel uit het regeerakkoord.

De premier verdedigde de afschaffing steeds door te zeggen dat de maatregel een rol zou spelen voor bedrijven die zich in Nederland willen vestigen of daar willen blijven.

Het schrappen van de dividendbelasting was van het begin af aan de meest omstreden maatregel uit het regeerakkoord.

Dit besluit is heel erg logisch. Het was namelijk de laatste troef van Rutte. Het afschaffen zou bedrijven als Unilever laten blijven, maar nu dat toch niet zo is, vervalt dit argument ook. Er blijft dus niets meer over….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ING, Shell, Unilever, Rutte en falende Nederlandse banken

Ook poging nummer 3 van de politie met een internetfilter tegen kinderporno is mislukt