in ,

Ze blijven drammen, nu vraagt het EU-parlement de regeringen om eurobonds voor herstel

6881492730 49b8dccb56 euro

Het Europees Parlement roept de Europese regeringsleiders op gezamenlijk schuld aan te gaan om de coronacrisis het hoofd te bieden.

In een resolutie die met 395 stemmen voor, 171 tegen en 128 onthoudingen in Brussel is aangenomen, vraagt het parlement om een omvangrijk herstelplan, een verhoging van de EU-meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 en om de uitgifte van euro-obligaties om de nodige investeringen in de wederopbouw te kunnen financieren.

Volgens parlementsvoorzitter David Sassoli, een Italiaan en lid van de centrumlinkse Democratische Partij, maakt de resolutie duidelijk dat het parlement verder wil gaan dan de ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep).

Die sloten vorige week een akkoord over een hulppakket van 540 miljard euro voor de korte termijn, maar konden het niet eens worden over de uitgifte van euro-obligaties voor de financiering van de wederopbouw na de crisis, omdat met name Nederland en Duitsland daar een stokje voor staken.

Het woord eurobonds voor het herstelfonds komt in het akkoord daarom niet voor, maar wordt “innovatieve financiële instrumenten” genoemd.

Een oplossing voor de patstelling wordt nu verwacht van de regeringsleiders die de kwestie volgende week op een top per videoverbinding bespreken.

Volgens Sassoli zijn ‘herstelobligaties’ noodzakelijk voor een solidaire oplossing voor de zwaar getroffen lidstaten en wil het parlement dat de regeringen de handen …..

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Coronavirus Bill Gates

Het RIVM wordt gesponsord door de stichting van vaccin-drammer Bill Gates

politie3

Politie wordt een zooitje: Basisopleiding verkort van 3 naar 2 jaar ‘voor snelle instroom’