in ,

Ze zijn eruit: kinderpardon verdwijnt

Met een zwaarbevochten compromis over het kinderpardon lijkt de crisis in de coalitie over deze slepende kwestie bezworen.

De ging dinsdagavond als laatste van de vier regeringspartijen akkoord met een gewijzigd kinderpardon. Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff sprak over een ,,nieuwe balans” in het asielbeleid.

De partijleiders van de coalitie waren eerder al tot een akkoord gekomen, maar de fracties zelf moesten nog meebeslissen.

De grootste regeringspartij lag lang dwars bij de door , en gewenste versoepeling.

Naar verluidt zou de VVD nu hebben bereikt dat het kinderpardon wordt afgeschaft.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

Volgens de NOS zijn er bronnen die melden dat er een ruime regeling komt voor ‘bestaande gevallen’ van ouders met gewortelde kinderen die geen recht hebben op verblijf. Als al deze zaken zijn gehandeld, zal de kinderpardonregeling worden afgeschaft. Dit is op de lange termijn.

Uiteraard blijft de optie voor de om in te grijpen bestaan in het geval van schrijnende gevallen. Mocht er bijvoorbeeld volgens regels geen recht zijn op verblijfsvergunning. Maar deze discretionaire bevoegdheid gaat dan voortaan naar een commissie of hoge ambtenaar, in plaats van naar de staatssecretaris van Vreemdelingenzaken.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

Dit wordt nog wel vervolgd…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoor jij dat ook? Nieuwe technologie gebruikt lasers om hoorbare berichten en geluiden naar mensen te sturen

Amerikaanse toestanden? Schadevergoeding bij massaschade wordt eenvoudiger