in , ,

Zeg Dijsselbloem, zo werkt de Belastingdienst ook: Brussel heeft cijfers over naheffing niet

6171982344 be2d9cb490 EU euro1

De Europese Commissie is niet bij machte om alle cijfers te leveren die ten grondslag liggen aan de berekening van de naheffing van 642 miljoen euro die Nederland moet betalen.

De naheffing is gebaseerd op nieuwe berekeningen van het nationaal inkomen van alle lidstaten. Die berekeningen zijn door de landen zelf gemaakt, en alleen de uitkomst van de sommen is naar Brussel gestuurd.

“We kunnen geen onderliggende cijfers geven, omdat lidstaten die niet met ons hebben gedeeld”, zei de woordvoerder van eurocommissaris Jacek Dominik, verantwoordelijk voor begrotingszaken.

Dijsselbloem zei de naheffing niet te willen betalen zolang de Europese Commissie niet precies duidelijk heeft gemaakt op welke cijfers en berekeningen die is gebaseerd.

De Europese Commissie heeft niet de bevoegdheid om landen uitstel van betaling te geven, zei de commissiewoordvoerder verder.

Ook kan de Commissie geen toestemming geven om de naheffing in termijnen te betalen, waarop Dijsselbloem heeft gezinspeeld. Dat is in strijd met de regels, die door de lidstaten zijn gemaakt.

Lees verder via NU.nl.

 

Foto via Terra Nova Fondation

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15194524021 ff85296d25 telefoon betalen1

Eerst meewerken aan het uitbannen van cash en nu huilen: Winkeliers vrezen voor dure betaalmethoden

5992093862 a4ec7eccf8 glas melk1

3 glazen melk per dag drinken kan tot een vroege dood leiden