in ,

Zeg staats van Rijn, lekker bezig knul: Honderden ontslagen bij thuiszorgbedrijf door bezuinigingen

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van , ontslaat de komende maanden 650 van de 11.000 vaste medewerkers. Bovendien worden de salarissen van zo’n 4300 werknemers ,,fors verlaagd”. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Bezuinigingen gemeenten

Directeur Zion Jongstra schrijft de ,,ongekend zware maatregelen” toe aan de bezuinigingen die staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) gemeenten heeft opgelegd. ,,Veel gemeenten doen daar een flinke schep bovenop en verlagen de vergoeding voor thuiszorg soms drastisch”, stelt Jongstra. De werknemers die worden ontslagen werken in gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van de thuishulp. Welke dat zijn is nog onbekend.

Lagere tarieven

De loonsverlagingen hebben betrekking op medewerkers die werkzaam zijn in plaatsen waar het door gemeenten geboden tarief veel lager ligt dan de loonkosten. ,,TSN moet hier nu ruim 5 per gewerkt uur op toeleggen. Wij betreuren het deze medewerkers die zulk belangrijk werk doen minder te gaan belonen, maar hebben geen andere keus. Wij kunnen deze verliezen niet langer dragen”, aldus de directeur.

Tienduizenden op het spel

Jongstra voorziet dat er bij Nederlandse thuishulporganisaties in totaal nog ,,tienduizenden” banen verdwijnen de komende tijd. Bovendien staat de thuishulp voor 220.000 kwetsbare mensen acuut op het spel. TSN Thuishulp schrapte eerder dit jaar al enkele honderden banen via kleinere reorganisaties, eveneens als gevolg van de bezuinigingen.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

Photo by Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ziekenhuizen mogen aangepast dna gaan gebruiken

Inbreken in het vliegtuignetwerk? Kijk eens onder je stoel!