in ,

Zelfs het Islamitische Tunesië komt sneller dan Nederland met boerka-verbod

ArmyAmber / Pixabay

Naar aanleiding van een zelfmoordaanslag in Tunesische hoofdstad Tunis afgelopen woensdag, heeft premier Youssef Chahed bekendgemaakt dat het dragen van een nikab of boerka in openbare gebouwen niet langer is toegestaan. En dat terwijl het land 99 procent islamitisch is.

Na drie in een week tijd, vond de Tunesische premier het mooi geweest. Voor is dit het hoogtepunt van het toeristische seizoen.

Getuigen verklaarden dat de laatste aanslagpleger in een nikab was gekleed toen hij z'n aanslag uitvoerde.

eiste alle drie de aanslagen op.

Het frappante is dat Zine El Abidine Ben Ali, de Tunesische autocratische leider die vlak voor de Arabische Lente uit z'n positie werd gewipt in 2011, keihard repressief beleid voerde tegen religieuze uitingen. Vrijwel direct na zijn vertrek doken de nikabs en de boerka's weer op in het openbare leven, terwijl hij vanaf 1987 de zittend president was.

Helemaal vreemd dat juist in de periode dat islam weer het straatbeeld domineert, IS juist aanslagen uitvoert in het land. Volgens mij hebben ze de strategie niet helemaal helder.

Trouwens, saillant detail: Tunesië is met haar nikab- en nét een maandje eerder dan Nederland, die eenzelfde maatregel pas in augustus invoert.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spanje: Geen verkrachting want het 14-jarige meisje vocht niet tegen 6 rapefugees

Zonder het te beseffen zijn we een nieuw tijdperk in gemoffeld: van krediet tot erger