in

Zes maanden cel vanwege ‘Stop Islamisering’ spandoek

De Mechelse correctionele heeft vier leden van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost veroordeeld tot zes maanden cel voor het aanzetten tot haat en geweld. Het ging om het tonen van het spandoek met als opschrift ‘Stop ’.

De hele zaak draait om een protestactie van Voorpost, vorig jaar in Mechelen. Daarbij werd het bekende spandoek met de tekst ‘Stop Islamisering’ ontrold.

De nam het spandoek in beslag omdat het zou aanzetten tot haat en geweld tegenover de moslimgemeenschap.

Het lichtte toe hoe het aanzetten tot haat tegen bevolkingsgroepen kunnen leiden naar grote conflicten en verwees naar de genocide tijdens de Tweede .

Vier sympathisanten van Voorpost stonden terecht.

Volgens de advocaten ijverden hun cliënten ook niet voor het bannen van de islam als godsdienst, maar wilden ze vooral protesteren tegen de opkomst van de en de oprichting van shariaraden, zoals dat al in enkele Europese landen het geval is.

De rechtbank oordeelde nu dat de vier mannen zich wel degelijk schuldig hadden gemaakt aan het aanzetten tot haat en geweld en legde hen …

Lees verder bij de bron: Het Nieuwsblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook deze organisaties schuiven aan bij informateur Hamer: ‘Waarom nog stemmen, vraag je je haast af’

Idioten: Vrouw in Ohio een miljoen rijker met dank aan haar experimentele coronaprik in ‘Vax-a-Million’-loterij