in

Zet u schrap voor een wild 2015 in de eurozone

Gordels om: 2015 zou in economisch opzicht best eens een wilde rit kunnen worden. Zeker in de eurozone, waar we ons moeten opmaken voor grote ingrepen en onverwachte gebeurtenissen.

Een jaar geleden waren we nog goedgemutst. De recessie was voorbij, de eurozone kreeg weer kleur op de wangen. ‘Het zelfvertrouwen is terug in de geplaagde eurozone' kopte deze krant precies een jaar geleden. Het commentaar deed er nog een schepje bovenop: ‘Er hangt weer optimisme in de lucht. Geniet ervan.'

Wat volgde, was een jaar van totale stilstand, hier en daar zelfs achteruitgang. Als er juist íets niet was, was het (zelf)vertrouwen. Het hart en de longen van de Europese , en , blijken veel ongezonder dan gedacht. Ook sukkelt maar voort.

In de hele eurozone blijft de werkloosheid onverminderd hoog. De ligt maar iets boven de 0 procent, de vrees voor deflatie (prijsdalingen) houdt aan.

Lees verder via TROUW.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goed begin van 2015, muziekfilmpje : De New World Order? – Met Russel Brand & Bill de Berg

De euro crisis bestaat niet, wél de euro zwendel