in , , ,

Ziekenhuizen failliet verklaard: De afbraak van ons zorgstelsel door verzekeraars en politiek

Parentingupstream / Pixabay

Moet niet gekker worden, ziekenhuizen die failliet gaan. Wat een zieke maatschappij. Hier loopt iets goed fout. Ooit was onze zorg gegarandeerd via het ziekenfonds en ziekenhuizen die semioverheidsinstellingen waren.

Nu knijpen zorgverzekeraars de zorgverleners uit en zoals de verzekeraars dan verklaren is dat puur om onze zorgpremie betaalbaar te houden. Mijn blinde darm begint van boosheid te kwispelen.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Zorgstelsel schiet tekort

Ons zorgstelsel schiet nu wel helemaal tekort.  Ooit moest de zogenaamde marktwerking met winstoogmerk in de zorg worden ingevoerd. Krankjorum gewoon. Ziekenfonds werd zorgverzekering. Elk jaar zit ik in december weer te zweten welk pakket ik zal kiezen voor het volgende jaar. En telkens gok ik er op dat ik gezond blijf want dat was ik altijd en zo wil ik blijven totdat ik het verzorgingshuis in wordt gedragen. En dat gebeurt pas als de thuiszorg mij helemaal zat is.

Shoppen bij de zorgverzekeraar

Ik kies altijd het goedkope aanvullende pakket zonder Michelinster. Schiet het mij volgend jaar in de rug en wil mijn blinde darm niet meer kwispelen en als mijn oogjes en oortjes smeken om hulpstukken dan heb ik vette pech. Ik zal flink in de buidel moeten tasten net zoals die andere gokkers bij wie de scheet de verkeerde kant op schoot en artsen grote moeite hebben om de blindedarm te ontluchten. Ik zal er aan moeten geloven en gedwongen worden om te kiezen voor 1 of 2 sterretjes meer.

De eurotekentjes fonkelen daarbij vrolijk op en neer om mij aangenaam te informeren over het duurdere prijskaartje. Het is net als de grote verleiding in de Mediamarkt. Shoppen bij de zorgverzekeraars en kijken waar het grootste voordeel valt te halen.

Marktwerking = ziekenhuizen failliet

Het is in feite bespottelijk dat we onze gezondheid inzetten bij de marktwerking in de zorg. De ouderen met de laagste inkomens zijn de dupe en vrezen dat ze straks kilometers moeten reizen als ook het ziekenhuis in hun regio de deuren sluit. De berichten dat veel meer ziekenhuizen financiële problemen hebben zijn niet hoopgevend wat dat aangaat.

Het is te gek voor woorden dat een moderne welvaartsstaat als NL die voorop loopt met de nieuwste medische technieken ziekenhuizen moet sluiten.

Ronduit beschamend! Maakt dit deel uit van nog meer misère in onze afbrokkelende “welvaartsstaat annex verzorgingsstaat?”

Voortvarende samenleving?

Het duurt niet lang meer of we kunnen deze beide woorden opzoeken in de dikke van Dale waar dan als betekenis staat beschreven dat NL vroeger een rijk land was waar een voortvarende samenleving uitstekend in staat was om met gevoel van solidariteit en toereikende financiële middelen goed voor de armen en zieken te zorgen. Hoe zou het toch komen dat we zo aftakelen? Het antwoord weet ik wel. Het is onze nationale schuldenberg die ons dwingt een stapje terug te doen.

Het vervelende is dat er foute politieke keuzes worden gemaakt waardoor het effect van bezuinigen terecht komt bij de samenleving en dan nog grotendeels bij de zwakkeren. Het is ronduit beschamend!

Banken worden gered, ziekenhuizen niet

Aanvullend wil ik nog dit opmerken. Ik vind het vreemd dat in het verleden met de kredietcrisis een aantal banken door de overheid met belastinggeld zijn gered. Waarom ziekenhuizen nu niet? Ach ja, het antwoord weet ik wel. De banken, en dan vooral de systeembanken, zijn belangrijk om het financiële systeem draaiende te houden. Gaat dus om geld.

Ziekenhuizen zijn bedoeld om ons een gegarandeerde gezondheidszorg te leveren, waarbij in alle uithoeken van het land de belastingbetalende burger recht heeft op de onontbeerlijke Eerste Hulp Bij Ongemakken.

Hierbij moeten we ons de vraag stellen wat WIJ belangrijker vinden, ons geld of onze gezondheid.

De politiek heeft kennelijk gekozen voor het geld om daarmee eigenzinnige banken te redden. Ik denk dat de meeste burgers net als ik kiezen voor gezondheid. ‘Den Haag’ maakt nu de kapitale fout om zomaar een aantal ziekenhuizen failliet te laten gaan.

Wat jammer dat ons weer niet om een mening wordt gevraagd. Klusje voor de oppositie.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Engelse Savile Town is een voorbeeld voor de toekomst, slechts 48 van de 4.033 inwoners is nog blank

Hysterie over bommen in de VS terwijl dezelfde VS elke 12 minuten een dodelijke luchtaanval uitvoert