in , , ,

Ziekenhuizen reageren op BANGMAAK mediaberichten: IC’s liggen NIET vol met coronapatiënten!

“Zullen de IC's opnieuw overlopen met coronapatiënten?” kopte de NOS afgelopen week. Voor het eerst in lange tijd zijn er weer coronapatiënten vanuit het ene verplaatst naar het andere.

Het werd te druk op de intensive care van het Isala-ziekenhuis in Zwolle, aldus de NOS.

In de media wordt het beeld geschetst dat er alleen maar coronapatiënten op de IC's liggen. Het ziekenhuis zag zich genoodzaakt te reageren op de berichten.

Via de website van het ziekenhuis: “Maar zo veel patiënten met liggen er toch niet in Isala? Bestuurder Ina Kuper: ‘Nee, maar naast coronapatiënten is er een geboortegolf, veel traumapatiënten, reguliere en wij halen uitgestelde zorg in'.”

In 22 van de 26 IC-bedden liggen niet-COVID-patiënten

Ook het Radboudumc heeft gereageerd op mediaberichten over druk op de zorg. “De druk op ons ziekenhuis wordt steeds groter, net als bij andere ziekenhuizen in het land. Dit heeft gevolgen voor de operaties, de intensive care (IC) en de verpleegafdelingen.

En dat terwijl er in vergelijking met eerdere coronagolven minder COVID-patiënten zijn opgenomen in het Radboudumc (19 oktober: 11 waarvan vier op de IC),” aldus het ziekenhuis.

“Het verschil met die eerdere golven is echter dat de reguliere acute en urgente zorg toen niet doorging en nu wel doorgaat. Bovendien zijn er nu minder zorgverleners beschikbaar. Hierdoor kunnen we niet méér patiënten opnemen,” laat het Radboudumc weten.

Begin 2020 lagen op de piek 46 coronapatiënten tegelijk op de IC. Nu, oktober 2021, ligt de IC vol, maar is de situatie heel anders.

Op de IC zijn nu maar 26 bedden beschikbaar door tekort aan ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
white and black labeled bottle

Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad

Gebruik ClearView-AI? Het wordt steeds ongemakkelijker voor minister en politie, iets te verbergen?