in

Ziekte in verpakkingen: 6000 chemische stoffen gebruikt in verpakking van je eten

Al het verwerkte voedsel dat we consumeren, is verpakt. Hou de verpakking van je eten eens een week lang opzij, en je zal je afvragen of je niet meer verpakking hebt vergaard dan je eten in je mond hebt gestopt. Niet minder dan 6000 (zesduizend!) chemische stoffen worden gebruikt in plastic-, karton-, papier-, metaal- of glasverpakking. De Britse onafhankelijke vzw The Food Packaging Forum trof 175 gevaarlijke stoffen aan in verpakkingen. Stoffen die algemeen erkend worden als zorgwekkend omdat ze gelinkt worden aan , afgenomen vruchtbaarheid, misvormde geslachtsdelen en verstoring van de hormonenhuishouding.

In de , en de VS is BPA verboden in verpakkingen van voedsel dat bestemd is voor kinderen jonger dan drie jaar. verbood begin dit jaar BPA in alle verpakkingen die in contact komen met voedsel

Voedselspecialiste Joanna Blythman

De lijst van chemische stoffen die veel én legaal worden gebruikt om ons voedsel te verpakken, is indrukwekkend: formaldehyde, benzeen, tolueen, koolstofmonoxide, gechloreerde paraffine en, hou je vast, asbest. De Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman onthult dat in haar ophefmakende recente boek ‘Swallow This. Serving Up The Food Industry’s Darkest Secrets. “De lijst bevat giftige stoffen die al lang worden gelinkt aan chronische ziektes: ftalaten in plastics, benzofenonen in inkt en plastic coatings, BPA in plastics en in blikken”, schrijft ze.

“De Europese wetgeving stelt dat giftige chemische stoffen moeten geregistreerd worden en goedgekeurd, maar voedselverpakking valt niet onder die richtlijn. De vereisten gelden wel voor speelgoed, verf, kledij en andere zaken. Maar niet voor verpakking van voedsel”.

Lees verder via: HLN.be

Photo by Marco Raaphorst


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

DIT MOET JE ZIEN: het 2 euro T-shirt een sociaal experiment

Samenleving: Westlander reanimeert man na aanrijding in Den Haag, bus wordt ondertussen leeggeroofd