in , ,

We zijn weer eens bedonderd: Minister Ollongren hield kritisch rapport over sleepwet achter tot ná het referendum

Minister Kajsa (Binnenlandse Zaken) wilde een kritisch rapport over de aftapwet pas publiceren nadat het referendum hierover was afgerond, blijkt uit overheidsdocumenten die Nieuwsuur heeft opgevraagd.

Min BZK (de minister red.) heeft besloten dat, nu verzending van het rapport niet meer enige tijd voor het referendum kan plaatsvinden, verzending na het referendum te verkiezen is”

Een meerderheid van de kiezers stemde tegen de sleepwet, maar deze wet komt er desondanks toch, zij het met een paar kleine wijzigingen. In het onderzoek concludeerde de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) dat er onvoldoende privacybescherming is bij het uitwisselen van gegevens met buitenlandse inlichtingendiensten.

De minister zou de definitieve versie van het rapport volgens Nieuwsuur al op 9 februari in haar bezit hebben gehad. Ze had tot uiterlijk 23 maart om deze naar de te sturen. Dat is twee dagen nadat het referendum had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd het onderzoek op 28 maart gedeeld.

Lees ook eens verder bij de bron: ThePostOnline

Lees hier de onderliggende documenten die met een Wob-procedure boven tafel kwamen: https://www.aivd.nl/publicaties/publicaties/2018/09/16/inzageverzoek-publicatie-ctivd-rapport-56

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel de ‘aftapwet’ of ‘sleepwet’ genoemd, geeft inlichtingendiensten nieuwe bevoegdheden om af te luisteren. Na kritiek op de wet volgde een referendum. Een meerderheid stemde tegen de wet.

Het kabinet beloofde de Wiv op een aantal punten te wijzigen. Zo werd de bewaartermijn van drie jaar veranderd naar één jaar met twee mogelijkheden tot verlenging.

RUTTE III blijft ons maar bedonderen en voorliegen, wanneer is genoeg eens genoeg?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerucht: Pechtold gaat in oktober aftreden

Is de tweedeling van Nederland tussen rijk en arm een feit?