in , ,

Zo begint het: Mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting, kunnen niet aan boord van reddingsschepen voordat ze zijn gevaccineerd

Syringe Vaccination Injection  - KlausHausmann / Pixabay
KlausHausmann / Pixabay

De vulkaan op het Caribische eiland St. Vincent is uitgebarsten. Cruiseschepen en veerboten haasten zich naar het toneel om mensen te evacueren die door de uitbarsting zijn betrapt – maar mensen mogen pas aan boord van de cruiseschepen als ze een Covid-vaccinatie hebben gekregen.

De vulkaan van het Caribische eiland St. Vincent barst uit nadat 16.000 mensen zijn geëvacueerd

Gisteren geplaatst om 1:37 uur, Gisteren bijgewerkt om 02:03 uur

Een explosieve uitbarsting van de vulkaan La Soufriere in het Caribisch gebied heeft het eiland St. Vincent opgeschud na verplichte evacuatiebevelen van de lokale overheid.

Meer dan 16.000 inwoners waren geëvacueerd omdat de vulkanische activiteit toenam vóór de uitbarsting, die plaatsvond op vrijdagochtend lokale tijd.

Evacués hebben tijdelijke huizen gekregen op cruiseschepen en in veiligere delen van het eiland.

Evacués zeiden dat ze zich moesten laten vaccineren

De nieuwe uitbarsting volgde op de verplichte evacuatiebevelen die donderdag waren uitgevaardigd voor mensen die in de buurt van de vulkaan woonden.

De pandemie zou de evacuatie-inspanningen kunnen belemmeren.

Premier Ralph Gonsalves zei in een persconferentie dat mensen gevaccineerd moesten worden als ze aan boord van een cruiseschip gingen of als ze tijdelijk onderdak kregen op een ander eiland.

Hij zei dat er naar verwachting twee Royal Caribbean cruiseschepen tegen vrijdag zouden aankomen en een derde in de komende dagen, evenals twee Carnival cruiseschepen tegen vrijdag.

Lees meer: https://www.abc.net.au/news/2021-04-10/caribbean-island-st-vincent-volcano-erupts-16-000-evacuated/100060486

Ik neem het de reddingswerkers niet kwalijk – ze doen het juiste en brengen hun zeer dure schepen in gevaar om mensen te redden. Vulkanische as kan gemakkelijk miljoenen dollars aan schade veroorzaken door gewoon op de schepen te landen of door in de luchtinlaten van de motor te worden gezogen. Ze verdienen dus erkenning voor hun moed en medeleven.

Wat ik verwijt is de obsessie van de wereld met Covid.

In normale omstandigheden worden mensen gewoon geëvacueerd uit dodelijke rampgebieden, niemand weigert iemand omdat ze misschien ziek zijn. Zieke mensen krijgen indien nodig medische hulp.

Maar omdat de wereld geobsedeerd is geraakt door een ziekte die tot 1% van de slachtoffers doodt, is de kans reëel dat mensen die op de vlucht zijn voor een natuurramp te horen krijgen dat ze moeten blijven en sterven, tenzij ze een experimenteel en mogelijk levensbedreigend medicijn krijgen. .

Zoals ik al zei, niet de schuld van de redder – zij zijn het vlees in de sandwich. Als ze niet aandringen op vaccinatie, zou hun beloning voor mededogen en heldendom kunnen zijn dat ze vastzitten in de oceaan, niemand die de geëvacueerde eilandbewoners wil meenemen.

Maar de andere eilanden die de vluchtelingen accepteren en aandringen op vaccinatie, moeten eens goed in de spiegel kijken. Houd de geredde mensen in ieder geval in afzondering. Maar reddingswerkers in een positie brengen waarin ze vinden dat ze hulp moeten weigeren aan mensen die op de vlucht zijn voor een dodelijke ramp die de Covid-prik niet hebben gekregen, zelfs aan mensen met een hoog risico op ernstige complicaties van het vaccin – naar mijn mening is dat gewoon verkeerd.

Het volgende is een video van DW.

Lees verder bij de bron: Wat is dat?

Geef een antwoord

red and white car on road during daytime

En zo worden de versoepelingen toch weer uitgesteld …

Ver weggestopt: Covid-experiment-vaccin komt in rijksvaccinatieprogramma (jaarlijkse prik), ook kleine kinderen