in ,

Zo gaat de coronatracker-techniek van Apple straks om met jouw privacy

Vorige week maakten en Google bekend samen te werken aan een traceerfunctie voor -apps de onderliggende techniek die een app kan gebruiken.

Apple en Google maken dus in feite de weg vrij voor ontwikkelaars om een app te bouwen.

Omdat Android en iOS samen een miljardenpubliek bereiken, zitten veel mensen met vragen over de privacygevolgen, ook politici. Enkele Amerikaanse senatoren stelden daarom schriftelijke vragen aan Apple voor opheldering.

Enkele senatoren vroegen zich af hoe Apple de van app-gebruikers wil gaan bewaken. Het bedrijf geeft onder meer aan dat personen expliciet toestemming moeten geven voor het versturen van hun gegevens, en dit dus niet op de achtergrond plaatsvindt.

Tevens wordt informatie niet-herleidbaar gemaakt. Hierdoor is het moeilijker om achter de identiteit van een app-gebruiker te komen.

Verder mag de coronatracker alleen gegevens verzamelen die nodig zijn voor het achterhalen van de verspreiding en bestrijding van het coronavirus, en niet voor andere zaken.

Tot slot is gebruik van de ‘coronatracker’ vrijwillig. Apple gaat dus niet zomaar een app op je iPhone installeren.

‘Het is niet nodig om straks in te loggen met een identificatiemiddel, zoals een Apple ID’, aldus Apple.

‘Gegevens worden niet doorgestuurd naar Apple of een nationale . Toegang tot belangrijke informatie over persoonlijke zou niet ten koste moeten gaan van iemands privacy’, schrijft het bedrijf stellig.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse mediawaakhond heeft honderden klachten over 5G-complottheorie in tv-programma ontvangen

Teken de petitie: Stop de onrechtmatig uitgeroepen lockdown en vrijheidsbeperkende maatregelen