in

Zo kan/gaat Griekenland onder hun schuld uit komen

Wanneer een land grote nationale schulden heeft die zijn aangegaan door een regime die dat deed zonder de beste bedoelingen voor de bevolking dan heet dat Odious Debt.

Dit is een begrip uit de internationale wetgeving en houdt in dat de leden van het regime persoonlijk verantwoordelijk zijn voor die schuld en niet de staat. Het bezoek van de Griekse premier Tsipras aan is achter de rug en zoals in alle mainstream bladen stond, Europa kan weer rustig ademhalen, want heeft Rusland niet om gevraagd.

Wat er werkelijke achter de schermen is besproken, blijft waarschijnlijk geheim, maar dat de betrekkingen tussen Rusland en Griekenland meer dan uitstekend zijn, lijkt wel duidelijk.

Odious Debt is een uitdrukking, afkomstig uit de internationale wetgeving en betekent dat wanneer een nationale schuld is ontstaan door een regime dat dit heeft laten gebeuren zonder dat ze de beste bedoelingen voor de bevolking hadden, deze niet geïnd kan worden.

Volgens Odious Debt is een dergelijke schuld een persoonlijke schuld van degenen die de verplichtingen zijn aangegaan en kan dit niet op het volk worden verhaald. Dit is een klein beetje vergelijkbaar met de geldigheid van overeenkomsten die onder dwang zijn getekend.

 

Lees verder via Niburu.co.

Photo by infomatique


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Artikel 1: Uw overheid discrimineert allen, niemand uitgezonderd

Kabinet: EU naheffing is en blijft ons geheimpje