in , , ,

Zo meld je je af voor wifi-tracking door Citytraffic [iPhone & Android]

In meer dan 30 gemeenten worden winkelaars tot op de meter nauwkeurig gevolgd door meet-apparatuur. Met beacons worden telefoons gevolgd via een wifi- en bluetooth-signaal, zonder dat burgers en zelfs de gemeente zelf dat weet. De gaat gemeentes daarop aanspreken.

Die inventarisatie gebeurt via bedrijven zoals Citytraffic, een commercieel bedrijf dat samenwerkt met zo’n 30 gemeenten, waaronder de grootste van Nederland. , , en Utrecht hebben in ieder geval allemaal zo’n samenwerking. Opvallend is dat sommige gemeentes daar niet eens van weten.

De bedrijven volgen gebruikers onder andere via het unieke MAC-adres en bluetooth-ID van een telefoon. Als je je wifi of bluetooth aan hebt staan (ongeacht of je ergens mee verbonden bent), zend je een uniek adres uit dat terug te leiden is naar je toestel. Dat adres wordt opgevangen door kleine ‘beacons’ die door de hele stad zijn verspreid.

Op die manier kunnen bedrijven zoals Citytraffic precies volgen waar mensen heen gaan. In theorie handig, omdat je op die manier de stromingen van wandelaars en winkelaars kunt volgen. Er is een manier om jezelf daarvoor af te melden, zodat Citytraffic je niet kan volgen in steden. Die is echter een beetje omslachtig en moeilijk te vinden. Je moet daarvoor eerst je MAC-adres vinden. Dat doe je zo:

Op android:… en op iOS:…

Ga vervolgens naar de website van Citytraffic waar je je uit kunt schrijven voor de tracking: www.citytraffic.nl/site/page/opt-out  en kopieer hier je MAC-adres en je bluetooth-adres en druk op ‘Opt-out’.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by jblyberg cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
.Jokn
4 jaren geleden

Een in NL. gevestigd bedrijf dat een KvK nummer heeft -en feitelijk 24/ 7 de wet overtreed, wordt ook nog door de AP [voorheen Cbp] getolereerd. De gehele privacy wetgeving is ondergeschikt aan Markt en economie. Alle verzamelde info is tot ieder persoon afzonderlijk terug te voeren. Wat is dit voor een achterlijk land geworden. Je phone uitzetten -alleen aan als je bereikbaar wilt zijn. En ook niet je phone nummer bij bedrijven achterlaten. Een bedrijf is wettelijk verplicht – na elk contact jou gegevens te wissen
/
Initiatiefnemer van CityTraffic is Huib Lubbers, managing director van Retail Management Center. De methode is volgens hem interessant voor retailers, vastgoedsector en gemeenten. CityTraffic meet dagelijks de passantenstromen van winkelgebieden

Dirk
4 jaren geleden

Het simpele feit dat een burger zich af kan melden impliceert al een fout systeem

Verwoestend rapport: Rode Kruis spendeert donaties vooral aan zichzelf

Onthulling: Europese Commissie wist wél van dieselgate