in , ,

Zo stop je het afluisteren van je slimme speaker door fabrikanten

nyangcat / Pixabay

Zet Project Alias op je slimme speaker en je kan niet meer worden afgeluisterd. Het werkt als een deksel die je op je Amazon EchoGoogle Home of een andere slimme speaker legt. Maar dan zo dat het apparaat nog wel naar jou luistert zonder dat er iemand afluistert.

Alias is een apparaat dat zich gedraagt als parasiet waardoor je de controle terug krijgt over de apparaten die je in huis hebt gehaald.

Met een eenvoudige app leer je of Assistent alleen nog te reageren op je eigen wachtwoord. Daardoor verlam je als het ware de afluistermogelijkheden.

Je apparaat slaat niet meer aan bij ‘okay google” maar alleen nog bij de een naam of zelfs het geluid dat jij zelf kiest en luistert alleen als jij het toestaat.

Project Alias is een open source en zelf te bouwen project van Bjørn Karmann en Tore Knudsen. Ze hebben de instructies om zelf zo'n deksel te bouwen op GitHub gratis gedeeld.

In de die de Denen maakten zie je vooral heel herkenbare irritaties met smart devices.

Alles bij de bron; Bright

Lees verder bij de bron: privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Landen en banken lenen gratis geld, nu is het hek van de dam!

Slaapwandelend naar een 5G-controlestaat