Zo word je gedwongen: Patiënt zonder EPD krijgt medicatie soms maar moeilijk mee

Patiënten die hun medische gegevens niet willen delen via het Landelijk Schakelpunt (LSP), de opvolger van het elektronisch patiëntendossier (EPD), krijgen bij de apotheek vaak moeizaam of helemaal geen medicatie mee.

Het gaat daarbij om patiënten die naar een andere dan hun eigen apotheek gaan, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

De recepten die worden uitgeschreven door een huisarts, tandarts of specialist blijken voor verschillende apothekers niet voldoende om de gewenste medicijnen mee te geven. Soms wekken apothekers de indruk dat mensen moeten zijn aangesloten bij het LSP voor ze medicatie mee kunnen krijgen.

De KNMP, de beroepsvereniging voor apothekers, zegt in een reactie; “Het kan niet zo zijn dat iemand medicatie wordt geweigerd, alleen omdat hij niet in het LSP is opgenomen”, aldus KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent.

Ook vZVZ, de beheerder van het LSP, stelt dat het weigeren van medicatie niet de bedoeling is. “Deelname aan en gebruik van het LSP is vrijwillig voor zorgverleners en patiënten. Het gebruik ervan is een hulpmiddel voor medicatieveiligheid, geen doel op zich.”

Alles bij de bron; NU

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. jungleelephant schreef:

  Dat noemt men:”vrijwillig”onder dwang!

 2. DEMIURG schreef:

  Wettelijk gezien = dit is Chantage.
  .
  Men wil alles en iedereen in een formeel systeem prakken.
  /
  Het is voorts het uitkleden van jou eigen . “vrije wil”

 3. continu schreef:

  Het kapitalisme als oorzaak -van deze problematiek -moet als kankergezwel volledig uitgeroeid worden. Daarvoor dien je alle middelen in te zetten. Anders komen oorlogen steeds weer terug

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: