in ,

Zoals verwacht: Amerika wil nieuwe F-35 gevechtsvliegtuig, want deze is mislukt

F 35 1563473316
Military_Material / Pixabay

De topofficier van de Amerikaanse luchtmacht wil dat de dienst een betaalbare, lichtgewicht jager ontwikkelt die honderden vintage F-16’s uit de Koude Oorlog vervangt en een kleine vloot van geavanceerde – maar kostbare en onbetrouwbare – stealth-jagers aanvult .

Het resultaat zou een high-low mix zijn van dure “vijfde generatie” F-22’s en F-35’s en goedkope “vijfde generatie-minus” jets, legt Air Force Chief of Staff generaal Charles Brown Jr. uit.

Als dat plan bekend klinkt, komt dat omdat de luchtmacht een generatie geleden de ontwikkeling heeft gelanceerd van een betaalbare, lichtgewicht jager ter vervanging van honderden vintage F-16’s uit de Koude Oorlog en als aanvulling op een kleine toekomstige vloot van geavanceerde – maar kostbare en onbetrouwbare – stealth-jagers.

Maar meer dan 20 jaar aan R&D werd die lichtgewicht vervangende jager zwaarder en duurder naarmate de luchtmacht en hoofdaannemer Lockheed Martin LMT met steeds meer nieuwe technologie.

Ja, we hebben het over de F-35. Het stealth-gevechtsvliegtuig van 25 ton is het probleem geworden dat het moest oplossen. En nu heeft Amerika een nieuwe jager nodig om dat F-35-probleem op te lossen, zeiden ambtenaren.

Lees verder bij de bron: Forbes via GeenStijl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Amerikaanse praktijken! West Betuwe blundert: 850 stempassen verstuurd naar overledenen en oude adressen

Obey rgb scr

De rechtsstaat is ontmaskerd!