in

Zoals verwacht, Marokko: opheffing uitkeringsverdrag niet zonder gevolgen

Minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) kreeg vrijdag een telefoontje van zijn Marokkaanse collega. Het opzeggen van het uitkeringsverdrag zal niet zonder gevolgen blijven, klonk het uit het Noord-Afrikaanse land.

Salahedinne Mezouar is naar eigen zeggen diep teleurgesteld over de kabinetsplannen om het verdrag, dat stamt uit 1970, per 1 januari 2016 op te heffen, melden Marokkaanse media.

Oude banden

hoopt dat zich bedenkt, want het besluit zal niet zonder gevolgen blijven voor de relaties tussen beide landen. Mezouar zei dat ‘de nauwe en oude banden tussen de twee koninkrijken aanleiding moeten geven om in dialoog te gaan in plaats van eenzijdig voor een breuk te kiezen'.

Zo kan de opheffing bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de – overigens geringe – handel met Marokko, al denkt minister van Economische Zaken Henk Kamp () dat het zo'n vaart niet zal lopen.

Lees verder via Elsevier.nl

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NASA’s ruimtevloot klaar voor scheervlucht komeet Siding Spring langs Mars

De Vuurwerkramp, de complete burger documentaire