Zoals voorspeld: Jatten via contactloze passen vrij simpel, zakkenroller kan duizenden euro’s stelen

Het is voor criminelen heel eenvoudig om misbruik te maken van de nieuwe betaalpassen waarmee consumenten contactloos kunnen afrekenen aan de kassa. Anders dan gedacht is het mogelijk om zo ongemerkt heel veel geld te jatten, dat blijkt na een test met een mobiele pinautomaat door de Consumentenbond. Volgens de bond is het eenvoudig om een mobiel betaalapparaat aan te vragen en hier misbruik van te maken.

Banken zeiden dat er maatregelen waren genomen om te voorkomen dat er via een contactloze transactie grote bedragen van iemands rekening kunnen worden gehaald. Maar dat systeem blijkt nu niet waterdicht, criminelen die iemands pincode ergens hebben afgekeken, hoeven alleen maar met een speciaal draagbaar pinapparaatje vlak langs iemand te lopen in de winkelstraat. Vervolgens toetsen ze de code in op hun eigen apparaat en de consument is in één keer honderden euro’s armer.

Ook bij passen die in broekzakken, jaszakken en tassen zitten, blijkt zakkenrollen geen probleem. Zelfs dwars door een stevige damestas is het mogelijk om met het apparaatje geld van een rekening te halen. Consumenten kunnen zich beschermen via een speciaal hoesje, door contactloos betalen uit te schakelen of een betaalpas zonder deze functie bij de bank aan te vragen.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Dus hup snel naar de website van je bank en zet die “handige” bende uit.

Photo by ING Nederland

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. . schreef:

  gemakzucht = komt voort uit hebzucht = meestal weinig inhoud

 2. Freddy ee Vadder schreef:

  Wat een onzin; denk aan je eigen verantwoordelijkheid; diegene die dit laten gebeuren zijn dezelfde muppets die niet met internet/mobiel bankieren om kunnen gaan, en daar maken criminelen graag misbruik van. Secrid hoesje eromheen even nadenken voordat je betaald en zorgen dat er nooit meer dan 100 euro op je betaalrekening staat

  • theo schreef:

   Eigen verantwoordelijkheid speelt ook als je je kop in het hakblok legt of je vertrouwen in handen legt van personen die niet zo integer zijn als wordt verondersteld. Ook Internet is het paard van Troje. Op het moment van handelen ben je elke controle over je handelingen kwijt. Burgers snappen niets van handelingen waaronder betalingen via internet. Dit komt door het gemak en hun naïeve vertrouwen aan banken. De Wereld is veranderd. Alle Handelingen via internet komen in de toekomst ook bij anderen uit -waar je geen overeenkomst mee hebt en/ of geen toestemming aan gaf om deze gedragingen te verkopen. Het Verdienmodel is de grootste misdaad ooit -en gelijk aan institutionele criminaliteit. Het grote zwamverhaal “ik heb niets te verbergen” zijn daar pisnuts bij. Let maar op.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: