in , , , , , ,

Zomaar een week in de EU Politiestaat, provincie Nederland

4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

Het was weer een mooie week, laten we eens kijken naar het nieuws. Wat blijkt? Er voltrekt weer een bijzonder schouwspel.

De Belgische mobiele telefonie provider Proximus is in het nieuws omdat die elk uur kijkt waar al zijn klanten zijn, en die data vervolgens verzamelt om te verkopen voor 700 euro per gebruiker. Dat is een Belgisch commercieel bedrijf, maar vergis je niet, vergelijkbare informatie wordt ook verstrekt door uw provider, en wordt ook afgenomen door uw overheid. Want ook in Nederland wordt alle communicatie massaal afgetapt door de inlichtingendiensten van Ome Roon, iets waar de Raad voor Rechtspraak toch wel bezorgd over is.

En als de Raad voor Rechtspraak het al uitspreken in het nieuws… En dan hebben we het nog niet gehad over de hack activiteiten van onze politiestaat overheid, want inbreken op uw computer, PC, laptop, tablet, mobiele telefoon, kabelmodem/router, slimme horloge, slimme energiemeter (die wel privacy kost, niet energie bespaart maar er uiteraard wel voor andere doeleinden is), slimme thermostaat, slimme <vul zelf maar in>, dat mag met Hackvoorstel Computercriminaliteit III. Inclusief het vervolgens open laten staan van de gebruikte en gecreëerde digitale achterdeur voor diverse andere criminaliteit.

Waarom hackt de FBI op basis van 1 machtiging 8000 computer in 120 landen? En waarom wil de Nederlandse elitaire overheid dat de EU dit soort dingen ook kan doen o.a. in Nederland?

Commerciële bedrijven (in innige samenwerking met de Overheid)

En hoe zit het met die ‘gratis’ apps die je betaalt met je privacy? Waarom heeft één zo’n app een database opgebouwd met ruim 2 miljard telefoonnummers en bijbehorende persoonsnamen? En dan heb ik het niet over Facebook’s Whatsapp! Maar uhm, waarom bouwt Facebook eigenlijk censuursoftware voor China?

En wat doet Microsoft nu precies met door hen stilletjes bespioneerde gebruiksactiviteiten van jou op je eigen legaal gekochte Windows 7 t/m 10? (Hint: Die verkoopt dat door aan derden!) En u weet ondertussen over de innige samenwerking tussen Microsoft en het inlichtingendienstenkartel. En waarom wilt Google precies weten welke muziek je luistert? (Google is uit op de muziek-monopolie, en gaat nu je privacy gebruiken om iTunes te bevechten!)

En dan hebben we het over je patiëntendata nog niet gehad, dat blijkt allemaal zo lek als een mandje.

Belastingen in diverse vormen

Dan de belastingdiensten die internationaal data over jou als burger gaan uitwisselen om je maximaal te kunnen belasten (een initiatiefje van de EU), terwijl het grootbedrijf zelf 0 euro (!) belasting hoeft te betalen dankzij riante toezeggingen van diezelfde overheid.

En hoe zit het met die flitspaal in België die op 8 rijstroken tegelijkertijd 32 auto’s kan volgen én filmen, inclusief controle op gordel, mobiele telefoongebruik, nummerbord identificatie, verkeerd afslaan, verkeerd inhalen, pechstrook rijden en te weinig afstand houden! (En uiteraard snelheidsovertredingen) Een camera van 36 megapixel, voorzien van radar en flink wat computerkracht. De NL overheid heeft uiteraard ook interesse in deze flitser!

Privacy = Verboden

Waarom worden we geconfronteerd door de overheid met het feit dat het ‘gros van de EU-landen vaak met encryptie te maken heeft bij criminele onderzoeken‘, juist terwijl er discussie is over het (verplicht) afzwakken van encryptie mogelijkheden? Waarom moet Nederland weer voorop staan bij het eisen van EU-maatregelen om de veiligheid van encryptie te breken en verbieden? Encryptie (heel normaal bij gebruik van een onbeveiligd publiek netwerk zoals internet) maakt je nu zelfs per definitie verdacht. Ik zeg: Let’s Encrypt!

In het buurland VK is het ondertussen zo ver dat iedereen er rekening mee moet houden dat alle websites die je bekijkt, bij een ieder bekend zijn. Waarom moet de ambulancedienst weten welke websites je bezoekt? Het blijkt dat in het VK tientallen organisaties inzicht hebben in de profielen die de provider over je moeten opbouwen. En als het VK het doet, dan doet Nederland historisch gezien daar niet voor onder. Hoewel illegaal verklaard, gaat Nederlanddaar uiteraard wel gewoon mee door.

Terecht resteert de vraag: kunnen we nog anoniem zijn?

Let op: Bovenstaande alinea’s zijn mogelijk gemaakt door de uitstekende website Privacynieuws.nl. Veel dank daarvoor!

In ander nieuws

Er is echter ook goed nieuws te melden: Europees Parlementsvoorzitter met grootheidswaanzin Martin Schulz (deze van origine boekverkoper wordt trouwens kampcommandant genoemd door zijn collega’s) gaat terug naar Duitsland. Hij geeft z’n baan bij het Europarlement dus op. Schulz zou dat overigens niet doen zonder toezeggingen voor een belangrijke functie na de verkiezingen. Dat zegt ons iets over de geplande resultaten voor deze verkiezingen.

Zowaar ook een enigszins zinnig geluid uit het Europees Parlement: Wil gesprekken met Turkije over toetreding bevriezen. Eindelijk, zou ik zeggen, een zinnige gedachte over internationale samenwerking. Behalve dat het Europees Parlement daarover dus geen spreekrecht heeft, die bevoegdheid heeft het immers niet. Erdogan reageerde uiteraard weer gepast beledigd, ging meteen weer dreigen met miljoenen ‘vluchtelingen’. Tja… ‘Gelukkig’ heeft het EP geen spreekrecht, en is de ongekozen Europese Commissie hier in controle. En die is uiteraard verliefd op Turkije. Er verandert dus niets, behalve het gekozen toneelstukje dat wordt opgevoerd.

daanenbracha-onthutste-blikken-1024x562

Onthutste blikken na confrontatie met zinnige gedachten. Zowaar een leuk stukje TV.

Klagen als identiteit, slachtoffer als beroep

Eerst de geweldige video van de advocaat van Wilders, Dhr Hiddema, die in 1 minuut even de uiterst bekende klaagcultuur sloopt. Zie ook dit GeenStijl berichtje voor meer informatie en (o.a. bovenstaande) screenshot. Aldaar werd ook verwezen naar de gehele aflevering als ook de geweldige Dominee Gremdaat video over de terreur van “gekwetsten” uit 2008. Ge-wel-dig!

De eerder genoemde reactie van Erdogan op het Europarlement lijkt een wat stereotype reactie, een bekende standaard reactie die mede dankzij BN’ers van een bepaalde zetelroof-partij uiteraard ruim in het nieuws was. Een aardige duiding over het handelen van beroepsslachtoffers van (in het volgende geval) de zetelroof-partij kwam langs deze week:

[Dit is] het business model van deze (eigenlijk briljante) tandem: heel hard trappen en beschuldigen en dan vervolgens bij iedere tegenreactie keihard ‘RACISME! ZIE JE WEL! WE WORDEN BEDREIGD!’ roepen. En het werkt blijkbaar. Het mooie […] is dat dit dan weer een nog heftiger tegenreactie oproept. Met vervelende en nare betweterige optredens reacties uitlokken, dat is wat ze doen, mensen. Het is hun core business.

Ondertussen weigert pakketdienst DHL wel in delen van Berlijn te leveren. No-Go-Wijken, een kanshebber voor het woord van het jaar 2016? Als je daar woont moet je je pakketje maar komen ophalen. Zou toch wel een alarmbelletje moeten zijn, dat de huidige aanpak is gefaald, niet?

Ewald Engelen in De Groene Amsterdammer verwoordt de ervaringen van de Nederlandse burger over de politiek mooi als “De Grote Vernedering”. Je mag klagen over Sinterklaas, kerstmis, de paashaas, je mag echter niet klagen over stagnerende lonen, dure zorg, bankiers, de dictatuur, eindeloze (staats)schulden en de Europese Unie. Dan ben je namelijk een vuile populist. Engelen benoemt zo eens wat dingen waar je niet over mag klagen:

Stagnerende lonen; stijgende zorgkosten; duurder onderwijs; dorpen en steden die moeten worden gedeeld met vreemden uit verre landen; woningmarkten die ontoegankelijk zijn geworden voor het eigen nageslacht; klimaatverandering die als een donkere wolk boven de toekomst hangt; politieke beslissingen die steeds verder weg worden genomen en steeds minder onder democratische controle staan; onderwijs dat als meritocratische utopie wordt verkocht maar feitelijk als machine voor de reproductie van bestaande privileges fungeert; grootbedrijven die de kosten voor het onderhoud van hun infrastructuur afwentelen op nietsvermoedende burgers; politici die hun moreel kompas hebben verloren en dienstbaarheid aan de publieke zaak zijn gaan verwarren met zorgen voor hun eigen portemonnee; bankiers die belastingbetalers hebben opgezadeld met torenhoge staatsschulden en een ampele acht jaar na de crisis alweer de grote meneer uithangen – de litanie aan klachten kan in allerlei vormen en combinaties worden aangetroffen […]

Het betekent dat iedere pundit die de populistische revolte wijt aan racisme, seksisme en stupiditeit vooral zijn eigen onwetendheid etaleert. Als de klachten reëel zijn, is de woede dat ook – hoe primitief de uitingsvorm ervan ook mag zijn.

Juist. Het populisme wordt gecreëerd door de huidige politieke lichting zelf. Signaaltje voor de Nederlandse overheid wellicht? Wel voor de verkiezingen in ieder geval! Een aardige column bij RTL.nl, die wat gepaste en hoopvolle duiding geeft aan bovenstaande duidelijke signaal:

Met het afscheid van Obama en de start van Trump verliezen de moraalridders van het Vrije Westen hun belangrijkste steun en toeverlaat. Morele politiek maakt plaats voor praktische oplossingen. De Amerikanen gaan ons voor, Europa zal moeten volgen. […] Als de Europese leiders de nieuwe tijd niet aanvoelen en vasthouden aan de destructieve politiek van het morele gelijk worden ze, met alle verkiezingen komend jaar, één voor één vervangen.

Ondertussen is Rutte uiteraard wel nog steeds voornemens om het negeren van het recente referendum officieel te maken.  De druk op Nederland wordt immer hoger, en Rutte wacht gewoon net zo lang af tot het moment komt dat hij kan toeslaan en dat bijzonder vreemde verdrag er keihard doorheen kan drukken. We leven immers niet meer in een democratie, hier in Nederland. Juist: De parasieten aan de macht.

Het was weer een mooie week, deze week… Ik ben benieuwd wat de komende week ons weer gaat brengen.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by gurms cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10741398406 2e6b274f09 ABN AMRO

Hypotheek handtekeningfraude ABN werd gedoogd en is erger dan gedacht

kazachgate

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en beïnvloeding op allerhoogste niveau