in , ,

Zombie’s zijn er en nemen het over van de normale mens. Met je smartphone!

De film-zombies bestaan niet, maar mensen die niet wakker zijn worden zombies genoemd. Maar ook hier dat de lading de inhoud niet dekt. Een goede definitie is nog niet gevonden.

De laatste jaren wordt het steeds erger, mensen die ingespannen naar een schermpje turen. De smartphone heeft zijn intrede gedaan en met veel succes. U hoeft het nieuws en de boodschappen niet meer te missen. het enige wat nodig is , is een internetverbinding ! Deze verbinding is kostbaar, en we zijn Nederlander dus gratis is het motto. Nu dat is inmiddels uitgerold, het Wifi netwerk beslaat grote delen van de steden en een klein gedeelte van het platteland. We kijken naar dat schermpje , want stel je voor dat we iets missen. De lotto-uitslag, een voetbalwedstrijd, of gewoon een lekkere speelfilm.

Dat had U gedacht, de Nederlander is met zijn schermpje druk vertegenwoordigd op de sociale media, we twitteren en faceboeken wat af. Maar ook Tinder, whats-up zijn heel populair. Iedereen heeft een mening en ook nog eens een doel. Maar het neemt groteske vormen aan. Op verjaarspartijtjes van kinderen komt het “ding” boven de knieën en men vertikt het om aan gesprekken deel te nemen. Ook volwassen zitten op het terras, strand en andere openbare gelegenheden, te genieten van dat kleine schermpje. De omgeving vergeten ze, ze zijn een dagje uit. Maar dat eeuwige ding moet mee, “we willen bereikbaar zijn” wordt er geroepen als er aanmerkingen gemaakt worden op het gebruik ervan.

9657863733_a7550f16f6_k

een prettig gesprek

Waarom men bereikbaar wil zijn is mij een raadsel, niemand ligt op sterven, of in een , nee het is nog erger, stel dat de “baas” mij nodig heeft. Een smoes om het gezin in de steek te laten en de vakantie af te breken ? Gewoon een communicatie verslaving ! Maar wel een die honderden doden en gewonden oplevert.

Burn-outs, aanrijdingen en slapeloosheid, zomaar een paar dingen die het gebruik van een smartphone ontmoedigen. De mens wil dit graag ondervinden, nu laat ze ! Men leert er niets van, dat overkomt een ander, maar mijzelf niet hoor. Ik let wel op ! Tegen zoveel domheid is niets op gewassen. Het valt wel mee !

Nee, het valt niet mee, zo’n ding maakt je reële leven kapot, geen aandacht voor je gezin, je omgeving. Het kost je je nachtrust, je real time vrienden en je familie. Je mist meer van het leven door op het schermpje te kijken dan dat je eigenlijk zou denken. Is het gezellig om in een groep naar je mobiel te staren ? Leer je er iets van ? Ben je beter geïnformeerd, of gewoon lekker asociaal bezig. Denk na, leg dat ding eens 5 dagen weg. ga het gesprek aan met wildvreemden tijdens een wandeling of fietstochtje. We leven in een informatie maatschappij, 24 uur per dag worden we bestookt met boodschappen van commerciële aard, we moeten dit, we moeten zus en we moeten zo. maar is het wel goed dan voor ons ?

Persoonlijk heb ik een hekel aan communicatie op deze manier, je gesprekspartner geen aandacht geven maar de virtuele partner aan de andere kant va de wereld wel, een infantiel, gewelddadig filmpje moet gewoon bekeken worden. Het is vluchtig en raakt niemand. Reclame mensen conditioneren iedereen die maar wil. Koop die spijkerbroek, dat is de trend, de nieuwste i-pad, phone ze zijn er nog en moeten eruit, meedoen, maar ondertussen kweekt men arme zielige mensen die geen kennissen hebben niet weten hoe de maatschappij draait en ook nog leven om te werken. Meedoen, het is belangrijk, sociaal , maar in deze trend is het niet gezond meer.

Nu is de trend meer van; Ik kan iets niet kopen, oh ja het is crisis, ik zal maar protesteren, ik teken die wel! Ze pakken dat blikje aan een touwtje, met de duimen een paar aanrakingen en voila petitie24.nl is gevonden. Elektronisch een “handtekening” geplaatst. We zijn weer tevreden, de “goede” daad of mening is gegeven. U vindt het gek dat onze leiders U uitlachen, maling aan U hebben ? Wij niet, wij gaan naar het binnenhof en kloppen op de ramen van het tweede kamer gebouw. Ze vluchten naar binnen als een stel ratten en verschansen zich achter deuren met hun keycard. Dat is wat ze willen, een rustige maar volgzame bevolking die ze kunnen uitkleden, vernederen en negeren. Wij laten dat gebeuren, zolang dat schermpje belangrijker is dan het echte leven zijn we reddeloos verloren.

Indien het schermpje in het gewone leven niet uitgebannen wordt, verzanden alle protesten tegen de maatregelen die nu genomen worden om de privacy in te perken. U wordt geraakt in de portemonnee, maar ook de volksgezondheid loopt gevaar. Wist u dat u meer kans loopt op door het toestel dan door stevig door te roken ? Onschuldig zegt U ? Slaap lekker verder, u bent verslaafd, anti-sociaal bezig en heel erg dom. De enige die iets kunnen bereiken bij elektronische protesten zijn hackers en crackers. Zij kunnen de maatschappij ontwrichten door:

  • De te blokkeren door: seinen op rood te zetten, rode kruizen boven de weg laten verschijnen, bruggen te openen.
  • Of energie-centrales stil te leggen door het grid af te koppelen.
  • De pompen uit te zetten die drinkwater leveren aan huishoudens.
  • De administratie van gemeenten en archieven lam te leggen door een foute code in te voeren,
  • ja zelfs ziekenhuizen en instellingen zijn kwetsbaar, een dossier aanpassen ? Kan en is heel gemakkelijk. Beveiligingen zijn simpel te omzeilen, er zit altijd een ( dom) mens bij.

Schijf

Dit zegt genoeg toch ?

Het zou dus zomaar kunnen dat u lekker op straat loopt en achter u staart iemand op zijn schermpje en zet alle verkeerslichten op groen, Ha fijn denkt U, een snerpende pijn aan uw hoofd voelend. Die vrachtwagen reed best hard. Een voordeel, u bent in ieder geval afgekickt en wel cold turkey. Uw vleugels, zonder de red bull, groeien aan en U ziet de hemelpoort, U grijpt naar uw broekzak, maar dan ziet u het lichaam liggen , met naast dat lichaam de smartphone. Dit gebeurt mij niet, denkt u nog. dan wordt het donker !

Lees verder via de Bron: Urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frits
5 jaren geleden

.
De toekomstige burger [feitelijk nu al] zijn vereenzaamd door verzuim te communiceren en natuurlijke contacten te maken.
De natuurlijke staat van de Mens is samen zijn -en samen-werken

Verwijderde scene uit de docu Euromania: Marietje Schaake (D66) duidt een referendum uit

Stukken EU-naheffing eindelijk boven tafel en bewijzen dat Dijsselbloem een leugenaar is