in , ,

Zorgkantoor vraagt cliënt afstand te doen van recht klacht indienen

Het Zilveren Kruis Zorgkantoor heeft pgb-budgethouders gevraagd een verklaring te tekenen om afstand te doen van het recht een klacht in te dienen of een aan te spannen.

Dat maakte het consumentenprogramma Radar bekend, in aanloop naar een uitzending over de kwestie maandagavond.

Zilveren Kruis bevestigt dat de bewuste brief vorige week is verstuurd naar 185 veelal verstandelijk beperkte en/of kwetsbare cliënten. Het gaat om mensen van wie de hulpverleners mogelijk voor tienduizenden ’s fraude hebben gepleegd. Het zorgkantoor stelt dat als de cliënt niet meewerkt, en dus niet tekent, de vordering zelf zal moeten betalen.

In de brief van het Zilveren Kruis, in handen van Radar, staat ook dat cliënten de getroffen regeling geheim moeten houden.

Terug vorderen

Zilveren Kruis laat in een reactie weten dat het voor de betreffende klanten van het persoongebonden zorgbudget (pgb) gaat proberen terug te halen bij vijf zorgaanbieders.

”Als blijkt dat de pgb-houder inderdaad gedupeerd is door de zorgaanbieder en zelf geen rol heeft gehad bij de fraude, neemt het zorgkantoor de vordering over en probeert het geld bij de zorgaanbieder terug te vorderen. De vordering wordt dan niet op de budgethouder verhaald”, aldus Zilveren Kruis.

Lees verder bij de Bron: NU WIJ!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Door Schippers verdwijnt homeopathie uit schappen’

Gaan we weer! : ‘VVD-fractievoorzitter in Limburg misbruikte Wob’