in ,

Grafiekje zorgkosten: Eigen risico sinds invoering meer dan verdubbeld

Grafiek Eigen Risico Ontwikkeling1

Sinds het afschaffen van de no claim en het invoeren van het eigen risico is het eigen risico meer dan verdubbeld. In 2008 moest de eerste 150 Euro zorg uit de basisverzekering zelf worden betaald, volgend jaar wordt dit al 375 Euro. Dit is een stijging van 150%, blijkt uit analyse van hoyhoy.nl. Bovendien kreeg de consument in 2006 en 2007 nog de no-claim van 255 Euro terug indien er geen zorg werd geconsumeerd.

In 2015  is het verplichte eigen risico vastgesteld op 375 euro. Dit betekent dat de eerste 375 euro die een patiënt aan medische kosten maakt, zelf moet betalen. Niet alle medische zorg telt mee voor het verplichte eigen risico. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld niet voor de huisarts, verloskundige zorg, zorg voor kinderen en zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Steeds meer betalingsregelingen

331.000 Nederlanders hebben moeite met het betalen van hun zorgkosten. Zij kloppen bij de zorgverzekeraar aan voor een betalingsregeling. Bij 35% van de zorgverzekeraars kan er nu gespreid worden betaald. Je betaalt dan een vast bedrag per maand vooruit en als er geen gebruik van wordt gemaakt, wordt dit bedrag teruggestort.

via Hoyhoy.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
st11

Grafiek: de mens wordt steeds dommer

13263710075 aa7d575dae middenklasse1

ABN Amro: middenklasse met uitsterven bedreigd