in

Zorgkosten – onhoudbaar of politieke incompetentie?

De zorgkosten zijn onhoudbaar zegt de minister van Financiën. Het OM en de verzekeraars houden het op onstuitbare van ‘ongenoemden’.

Het is een schizofreen verhaal waarmee de minister nu komt.

Zorgkosten

Het is het bekende verhaal van een praatje dat goed klinkt maar een smoesje dat niet deugt.

Minister Hoekstra van Financiën zegt in een interview met het AD dat de stijgende kosten van de op termijn niet vol te houden zijn. De zorg wordt jaar op jaar duurder; zo werd in juni bekend dat we in voor het eerst 100 miljard aan zorg hebben uitgegeven.

Inderdaad. Is hier de inflatiecorrectie al in verdisconteerd? Wat kenmerkend is voor een aanstaande campagne om de bevolking voor te bereiden op nieuwe rondes bezuinigingen is een herkenbaar patroon van interviews ende vragen en antwoorden daarin:

Aan de minister de vraag of de stijging kan blijven doorgaan. “Nee, deze groei van de kosten van de zorg is op termijn niet houdbaar en niet organiseerbaar. Je zult moeten kijken: hoe geef je het verstandig uit, terwijl je de mooie kanten van ons stelsel in stand houdt.”

Gut, de minister ziet er …

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hilarisch: Partijkartel voorsorteert Pechtold (D66) op burgemeesterschap Den Haag

Waar moskeeën worden beveiligd: In één jaar 3000 christelijke gebouwen/symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken