in

Zorgkosten – onhoudbaar of politieke incompetentie?

De zorgkosten zijn onhoudbaar zegt de minister van Financiën. Het OM en de verzekeraars houden het op onstuitbare van ‘ongenoemden’.

Het is een schizofreen verhaal waarmee de minister nu komt.

Zorgkosten

Het is het bekende verhaal van een praatje dat goed klinkt maar een smoesje dat niet deugt.

Minister Hoekstra van Financiën zegt in een interview met het AD dat de stijgende kosten van de op termijn niet vol te houden zijn. De zorg wordt jaar op jaar duurder; zo werd in juni bekend dat we in voor het eerst 100 miljard euro aan zorg hebben uitgegeven.

Inderdaad. Is hier de inflatiecorrectie al in verdisconteerd? Wat kenmerkend is voor een aanstaande campagne om de bevolking voor te bereiden op nieuwe rondes bezuinigingen is een herkenbaar patroon van interviews ende vragen en antwoorden daarin:

Aan de minister de vraag of de stijging kan blijven doorgaan. “Nee, deze groei van de kosten van de zorg is op termijn niet houdbaar en niet organiseerbaar. Je zult moeten kijken: hoe geef je het verstandig uit, terwijl je de mooie kanten van ons stelsel in stand houdt.”

Gut, de minister ziet er …

Lees verder bij de bron: Veren Of Lood


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vertrouwen in overheid nul-komma-nul
1 jaar geleden

Mijn vertrouwen in de politiek en de NL overheid is nul komma nul.

Wilma Schobbe
1 jaar geleden

Die criminelen kunnen alleen maar smoesjes vertellen, maar toegeven dat het ddoor hun eigen incompetentie komt, ho maar. Sinds de EU heb ik nul,nul vertrouwen in de R overheid meer.

Rob De Jong
1 jaar geleden

al die privatisering komt er nu uit bij alles die neoliberalen en alle eikels ervoor hebben het hele land in de uitverkoop gedaan en nu is het kapot, allemaal voor het geld , die mark werking uuhh markt werking van Markie is nu aan t ontwikkelen in een ramp die al voorspeld was

Qvic
1 jaar geleden

Dat komt enkel doordat iedere immigrant de zorg gratis aangeboden krijgt van de politiek. Dus betekent dat iedereen die voor hun zorg moeten betalen, ook voor deze steeds grotere groep immigranten moeten gaan betalen. Dit zit verborgen in onze zorgpremie. Dat dit regelrecht tegen Artikel 1 van onze grondwet in gaat, heeft de politiek hier maling aan. De burger/de belastingbetaler betaald uiteindelijk toch alles wat de politiek maar verzint.

Hilarisch: Partijkartel voorsorteert Pechtold (D66) op burgemeesterschap Den Haag

Waar moskeeën worden beveiligd: In één jaar 3000 christelijke gebouwen/symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken