in ,

Zorgverzekeraars beduvelen chronisch zieken

9861230385 aee51e20fe pedicure1

Sinds 1 januari 2014 is in het basispakket opgenomen een classificatie voor chronisch zieken. Deze heet Simms, Dit is een code voor chronisch zieken waarbij bloedvaten in ledematen een belangrijke rol spelen.

Bij Diabetes 1 en 2 is het bekend dat deze ziekte inhakt op de voeten, door gevoelloosheid kan met de voeten zo kapot lopen dat amputatie dreigt. Om dit te voorkomen wordt iedere diabetes klant doorgestuurd naar de pedicure. De classificaties gaan van simms 0 t/m 5 .

Nu heb ikzelf ondervonden dat heel veel diabetici problemen hebben met de declaratie van de pedicure, veelal is Simms 1 in het spel. Tot grote verwondering van velen wordt dit door diverse verzekeraars niet vergoed ! Navraag leert dat Simms 1 betekent diabetes voet dan wel reumatische voet. Op de website van diverse verzekeraars staat dat dit vergoed wordt ! De praktijk is anders. Je dient de rekening in bij de verzekeraar en die komt onbetaald retour. de verzekeraar verwijst naar afspraken met de gecontracteerde pedicures !

Nu heb ik die afspraken eens bekeken en zie dat IZA Simms 1 wel vergoed, maar verzekeraars zoals VGZ ( die ook een onderdeel is van IZA ) en CZ op de rekening vermeld moet staan dat men zijn voeten niet zelf kan verzorgen.

Het balletje wordt bij de klant gelegd ( de verzekerde chronisch zieke ) Die mag een nieuwe rekening halen bij de pedicure waarop dit WEL vermeld is. Hoezo zorgmijden? Met grote gevolgen en hoge kosten voor de verzekeraars en diabetici, om nog maar te zwijgen over het voorkomen van amputatie van ledematen en revalidatie ! Dit willen we niet. Je betaald je premie, je dient via de diverse apps je rekening in en PATS !

Rekening man ! De regels in basisverzekering horen uniform te zijn en niet voor velerlei uitleg door verschillende verzekeraars. Nu wordt de klant uitgespeeld tegen de medicus die zijn zorg verleend tegen een normaal tarief, maar kosten bovenop het eigen risico waar vergoeding noodzakelijk is, laat eigenlijk zien dat dit stelsel niet bij verzekeraars thuishoort maar bij de staat! En wel zoals het oude ziekenfonds in elkaar zat.

Chronisch zieken betalen de rekening, en wel dubbel, want stel dat U niet zo mondig bent, dan kost U dat ongeveer 350 euro per jaar extra aan zorg wat vergoed had moeten worden maar wel afgaat van Uw Levensbudget. Eerlijk zaken doen ? Nee niet echt ! mensen let op uw Saeck !

Lees verder via UrubiN.

 

Foto via david_shankbone cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4591053903 501f640a29 gulden1

Dijsselbloem: ‘Nederland kan terug naar de gulden’

8159257182 bdfd75140a minister Schippers1

WOW: Trotse minister Schippers van Volksgezondheid is tevreden over stijgende zorgpremies