in , ,

Zorgverzekeraars hebben nog maar 1/3 van de ziekenhuizen gecontracteerd voor 2019

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Op uiterlijk 12 november 2018 hebben de zorgverzekeraars hun zorgpremies voor het jaar 2019 bekend gemaakt. Op die datum moet in de polis en op de website van de zorgverzekeraar ook zijn aangegeven met welke zorgaanbieders er afspraken zijn gemaakt.

Daar waar de premiestijgingen van de basisverzekering 2019 bij veruit de meeste polissen onder de verwachte stijging van 9,5 procent van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijven, loopt de contracteringsgraad van ziekenhuizen door zorgverzekeraars op de peildatum van 13 november echter nog ver achter.

Volgens de websites van de zorgverzekeraars blijkt gemiddeld nog maar een derde (35 procent) van de ziekenhuiszorg daadwerkelijk gecontracteerd te zijn. Dit blijkt uit een analyse van Kompas en Zorg en BS Health Consultancy van de nieuwe zorgpolissen en de contractafspraken met zorgaanbieders.

De premie van de naturapolis – de meest gekozen polis – van de vier grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis is met respectievelijk 6%, 4%, 7% en 3 procent gestegen. De premies van de relatief goedkopere zorgpolissen zijn over het algemeen minder sterk gestegen. De tien goedkoopste zorgpolissen zijn gemiddeld 3 procent gestegen.

De premiestijgingen van de basisverzekering 2019 liggen bij veruit de meeste polissen onder de verwachte stijging van 9,5% van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met uitzondering van de restitutie zorgpolissen van ONVZ en Eno.

De meeste zorgverzekeraars hebben in hun ‘Inkoopbeleidsplan Medisch Specialistische Zorg 2019’ aangegeven uiterlijk 1 november 2018 de onderhandelingen afgerond te willen hebben en de afspraken contractueel te hebben vastgelegd, zodat zij op 12 november 2018 aan haar (potentiële) verzekerden bekend kunnen maken welke zorgaanbieders zij hebben gecontracteerd.

Dit is niet gelukt. Gemiddeld blijkt slechts een derde (35 procent) daadwerkelijk gecontracteerd te zijn volgens de websites van de zorgverzekeraars. Zorgverzekeraar Menzis had op 13 november 2018 met 72 procent de meeste contractonderhandelingen afgerond.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

Gelukkig is met goedkeuring van de bevolking ervoor gekozen om de mach neer te leggen in de hander van een handvol zorgverzekeraars. Destijds zo’n goed plan, terwijl critici die inmiddels gelijk krijgen aan de kant moord en brand riepen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Paniek?! Vaccinatieweigeraars krijgen uitnodiging voor gesprek, kinderen van 16 jaar krijgen oproep om in te halen

Klimaatleugen nummer zoveel: de winterperiode in Montana is al 42 dagen voorbij, temperatuur blijft -27°C