in , , , ,

Zorgverzekeraars VGZ, CZ en DSW krijgen transparantie waarschuwing van de NZa

zorgverzekeraars

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgverzekeraars VGZCZ en DSW een waarschuwing op. De zorgverzekeraars krijgen deze waarschuwing omdat zij onvoldoende transparant zijn geweest naar zorgaanbieders tijdens het zorginkoopproces.

De overtredingen kwamen aan het licht na meldingen en handhavingsverzoeken.

Uit onderzoek van de NZa is gebleken dat deze verzekeraars één of meerdere wijzigingen in het zorginkoopproces niet tijdig en niet op de juiste manier bekend hebben gemaakt. (Artikel 7 Regeling transparantie zorginkoopproces zvw).

De NZa heeft nu meerdere malen vastgesteld dat verschillende zorgverzekeraars de regeling transparantie zorginkoopproces overtreden. De NZa heeft daarnaast nog een aantal zaken in onderzoek. Deze signalen baren ons zorgen, omdat een transparant zorginkoopproces een belangrijke voorwaarde is om te komen tot goede zorginkoop voor consumenten.

Door deze waarschuwingen voor VGZ, CZ en DSW openbaar te maken willen wij verzekerden, zorgaanbieders en andere zorgverzekeraars informeren. De NZa is voornemens om in het huidige zorginkoopseizoen harder op te treden tegen overtredingen van deze regeling.

Als u vermoedt dat er sprake is van een overtreding van de regeling, dan kunt u dat melden.

Lees verder bij de bron: ggznieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
swss

Slaapwandelend naar een 5G-controlestaat

maz2

De samenleving wordt compleet gehersenspoeld met mazelen waanzin