in , , ,

Zorgverzekering? Je bedoelt zorggijzeling!

5a90a0e6675e8250841d79e6 640 euro e14221184182861

Zo. Het is al weer bijna 2015 en vlak voordat dit jaar om is hoor je dat het aantal mensen die hun zorgverzekering dan wel zorgkosten niet (meer) kunnen betalen wederom is gestegen. Toch stijgen ook de premies en de eigen risico’s weer enorm met alle gevolgen die dit alles met zich mee brengt.

Belachelijk, eigenlijk, vooral als je leest dat de zorgverzekeraars nu een kleine 10 miljard euro op hun spaarrekening hebben staan. De vier grootste zorgverzekeraars hebben vorig jaar 1,4 miljard euro winst gemaakt. Hoe bizar is het eigenlijk om winst te maken over een ander zijn of haar malaise? Dat allemaal terwijl de zorgaanbieders worden uitgeknepen. Knap hoor. Chapeau.

Dankzij de falende politiek zal dit ook niet veranderen. U moet en zal meer betalen voor minder, minder en nog eens minder kwalitatieve zorg. Daarom nu ook: uitbesteding aan gemeentes! Jeej! Supergoed idee! Nee. Zorg kan het beste centraal georganiseerd zijn en niet in honderdmiljoenmiljard verschillende eilandjes gesplitst worden met nog meer verschillende ambtenaartjes die er allemaal hun poepje en hun plasje over willen doen. Toen dit nog centraal geregeld werd was dit al erg genoeg.

Als we nou eens de zorgkosten zouden verlagen en daarmee bedoel ik vooral de winsten van zorgverzekeraars, dan zal het aantal wanbetalers ook dalen. Betaalbare zorg en betaalbaar zorgverzekeren is geen utopie, de winst die zorgverzekeraars maken is dystopisch!

Lees verder via Stop de bankiers.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rellen brussel 11

100.000 woedende Belgen de straat op in Brussel om te protesteren tegen bezuinigingen

e55f6504d8180a7a28d10b8b 640 parkeren1

Belastingdienst gaat parkeren op het werk belasten