in

Zoveelste politieke doodzonde: Minister Hennis informeerde Tweede Kamer onjuist over kankerverwekkende wapenolie

De Tweede Kamer is vorig jaar oktober en november verkeerd geïnformeerd door minister Hennis van over het dossier van het kankerverwekkende wapenreinigingsmiddel PX-10.

De minister meldde toen aan de Tweede Kamer dat er sinds 1981 beschermende maatregelen zijn genomen door Defensie voor personeel dat werkte met het Benzeenhoudende wapenreinigingsmiddel PX-10. Uit een nieuw opgedoken document uit 1986 verkregen via de WOB en uit onderzoek van EenVandaag blijkt echter dat Defensie geen beschermende maatregelen heeft genomen.

Jasper van Dijk () in EenVandaag: “Minister Hennis beweert dat Defensie vanaf 1981 beschermende maatregelen heeft genomen. Uit uw onthulling blijkt dat er in 1986 helemaal niets is gedaan. Dat is direct met elkaar in tegenspraak. Als blijkt dat zij de Kamer evident onjuist heeft geïnformeerd dan wordt het heel lastig voor haar om haar positie te behouden.”

Het rapport dat is opgesteld door het bedrijfsveiligheidscentrum van Defensie stelt dat er geen arbeidshygiëne tijdens het werk is, er zijn geen handschoenen aanwezig, geen chemische beschermbril, geen voorschoten, er is geen tekst in het orderboek commandant opgenomen en geen tekst of chemiekaart op de werkplek aanwezig.

Lees verder via de Bron: Eenvandaag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Farmaceutische industrie heeft touwtjes binnen EU in handen’

Politie legt woensdag systeem voor innen boetes tot 200 euro plat