in

Zuid-Afrika stopt het gebruik van het AstraZeneca-vaccin nadat een proef ‘minimale bescherming’ heeft aangetoond

Zuid-Afrika zal het gebruik van AstraZeneca’s Covid-19-injectie in zijn vaccinatieprogramma stopzetten, nadat uit gegevens bleek dat het minimale bescherming bood tegen milde tot matige infectie veroorzaakt door de dominante coronavirusvariant van het land.

Minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize zei zondag dat de regering zou wachten op advies van wetenschappers over de beste manier om verder te gaan, nadat een proef had aangetoond dat het AstraZeneca-vaccin het risico op milde of matige Covid-19 uit de 501Y.V2-variant niet significant verminderde, tijdens de  tweede golf van infecties die eind vorig jaar begon.

Vóór de wijdverspreide circulatie van de meer besmettelijke variant, vertoonde het vaccin een werkzaamheid van ongeveer 75 procent, aldus onderzoekers.

In een latere analyse, voornamelijk gebaseerd op infecties door de nieuwe variant, was er slechts een 22 procent lager risico op het ontwikkelen van milde tot matige Covid-19 vergeleken met degenen die een placebo kregen. Hoewel onderzoekers zeiden dat het cijfer niet statistisch significant was, ligt het vanwege de opzet van de proef ver onder de norm van ten minste 50 procent van de regelgevers die vaccins als effectief tegen het virus hebben beschouwd.

In de studie werd niet beoordeeld of het vaccin ernstige Covid-19 hielp voorkomen, omdat het voornamelijk relatief jonge volwassenen betrof die niet geacht werden een hoog risico op een ernstige ziekte te lopen.

AstraZeneca zei zaterdag dat het geloofde dat zijn vaccin zou kunnen beschermen tegen ernstige ziekten en dat het al was begonnen het aan te passen tegen de 501Y.V2-variant.

Toch zei professor Shabir Madhi, hoofdonderzoeker van de AstraZeneca-studie in Zuid-Afrika, dat de gegevens over het vaccin een realiteitscheck waren en dat het tijd was om “onze verwachtingen van Covid-19-vaccins opnieuw te kalibreren”.

Zuid-Afrika hoopt 40 miljoen mensen, of tweederde van de bevolking, te vaccineren om een ​​zekere immuniteit voor de kudde te bereiken, maar heeft nog geen enkele injectie toegediend.

Het had gehoopt het AstraZeneca-vaccin kort na het ontvangen van 1 miljoen doses geproduceerd door het Serum Institute of India (SII) kort na de ontvangst van het AstraZeneca-vaccin voor gezondheidswerkers.

In plaats daarvan zal het de komende weken vaccins aanbieden aan gezondheidswerkers die zijn ontwikkeld door Johnson & Johnson en Pfizer / BioNTech.

“Wat betekent dat voor ons vaccinatieprogramma waarvan we zeiden dat het in februari van start gaat? Het antwoord is dat het zal doorgaan”, vertelde Mkhize tijdens een online nieuwsbriefing. “Vanaf volgende week verwachten we de komende vier weken dat er J & J-vaccins zullen zijn, er zullen Pfizer-vaccins zijn.”

Professor Salim Abdool Karim, een epidemioloog die de regering adviseert, zei dat er een nieuwe benadering van immunisaties nodig was, gezien de onzekerheid over hoe effectief de huidige vaccins zouden zijn tegen de 501Y.V2-variant.

Eerst moet een vaccin worden ….

Lees verder bij de bron: Worldunity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“De overheid is onaantastbaar geworden”

Nederland: 15 ouderen gestorven na vaccinatie met het nieuwe RNA-vaccin