in ,

Zwakste schouders dragen de zwaarste lasten

3bd591298df6dc2d 640 lasten

Goede doelen versus de armsten van de Nederlandse bevolking. De nieuwste cijfers van onze sprookjes-regering zijn zeer optimistisch. Jammer genoeg merken de netto bijdragers hier weinig van. Die hebben geen effectenportefeuilles, dure bezittingen of een zorgeloos leventje. Nee de netto-bijdragers worden gedemoniseerd, uitgelachen en belachelijk gemaakt.

Wereldpolitiek is zo belangrijk dat de inwonende van ons landje totaal genegeerd worden. Stem op Wilders, een leuke bezigheid die geen verandering tot gevolg heeft, maar niets meer is dan een bliksemafleider van de werkelijke problemen. Deze regering heeft zoveel verziekt en of dit nu de PvdA,CDA,D66 of een andere dominante politiek partij betreft ze vergeten allemaal een ding. Om te regeren moet je een volk hebben, of beter gezegd de steun van het volk. Deze steun is totaal weggevallen, de leefwijze van Nederlanders is ondergeschikt gemaakt aan de grillen van een handjevol knappe koppen die willens en wetens zichzelf verrijken maar niets op hebben met menselijkheid.

Bewust de bevolking een oorlog inrommelen, tweedracht zaaien, vreemde mogendheden steunen tegen beter weten in ! Je vraagt je eigenlijk alleen nog maar af wanneer dit doorzien wordt ? Zijn zei nu zo dom of wij zo slim ? Speculaties, de media, zowel de echte als de mainstream, staan er bol van. Maar er gebeurt te weinig om de leefwijze van de eens zo belangrijke burger te beleven dan wel te horen. Betalen, privacy ontnemen, voor wie ? Want dat ze zichzelf in de voet schieten is niet als het gebeurd maar wanneer het gebeurt ! Als mensen geen geld meer hebben om de eerste levensbehoeften te voldoen, hoe moeten ze dan de goederen kopen die ze zo graag verkocht willen hebben ? De nieuwe auto, de nieuwste flatscreen, maar nog belangrijker de financiële handel van effecten ?

Nederland kent steeds langer en meer de opkomst van de armen, mensen die hun baan zijn verloren, door botte pech en geldzucht van de overheid in de problemen zijn geraakt !  De situatie blijft onveranderd ondanks alle alarmbellen vanuit de bevolking. Bezuinigen, de broekriem aanhalen ! Eens houd het op, en wanneer is dat moment ? Nu, beste mensen ! De situatie is als volgt:

 • De woonmarkt is in tweeën gedeeld en  geworden tot een hype-bel !
 • De arbeidsmarkt is kapot gemaakt.
 • De solidariteit tussen bevolkingsgroepen is kapotgemaakt
 • De zorg is een monster geworden en vakkundig de nek omgedraaid.
 • De veiligheid in ons land is in het geding, door rechtvaardige organen weg te bezuinigen die orde en veiligheid dienen hand te haven , nationaal en internationaal.
 • Scholing af te breken en alleen toegankelijk te maken voor de beter bedeelden
 • Controle op het bedrijfsleven op te heffen
 • Onderhoud van belangrijke installatie te verwaarlozen dan wel te “privatiseren”.
 • Knoeien met de voedselvoorziening

Het enige waar de mens nog voor dient is als melkkoe en slaaf. Kun je de huur van je woning niet meer betalen, hoppa, boete eroverheen en uitzetten zodra er niet betaald wordt. Keuzes maken tussen de kachel aanzetten of eten ? Feestdagen uitzitten met niets anders dan creativiteit om van niets iets te maken.

Veel gehoorde argumenten:

 • Ze hebben wel een flatscreen TV
 • Ze hebben wel huisdieren
 • Elke dag een kratje bier erdoorheen
 • Ze roken en drinken als ketters
 • Ze leven ongezond
 • Het zijn klaplopers van mijn centen
 • Ze zijn lui en willen niet werken !
 • Ze krijgen meer als een werkende !

En daarom moeten we ze aanpakken, of het nu niet genoeg is. Boven de 35 en werken ? Vergeet het maar als je achteraan stond bij het onderwijs. Een “geestelijke” handicap of kritisch , chronische ziekten veroorzaakt door “welvaart” ? Ook dan ben je de klos. De armoedeval is in werkelijkheid veroorzaakt door de welvaart. Rupsen “nooit genoeg” en vreemde agenda’s van onbeduidende landjes, grootmachten hebben de wereld veroverd. Iedereen wil op de eerste rij zitten en zich laten gelden. Zo ook nu !

De mensen die het meest bijdragen aan de menselijkheid worden te werk gesteld, verguis en uitgelachen. De goede doelen die voor deze mensen opkomen zijn versnipperd en onbereikbaar gemaakt. Voedselbanken, charitatieve instellingen zoals Leger des Heils en Humanitas, worden overlopen door regelgeving die hun kerntaken onmogelijk maakt. Je ziet ze niet, maar het aantal echt Nederlandse daklozen is toegenomen in de laatste 5 jaar met 400 % ! De prijzen van levensonderhoud zijn voor de groep “onder modaal” zijn 8 x (!) over de kop gegaan sinds 2000. Belastingdruk is toegenomen met 300%. Boetes zijn ook al enkele keren ver de kop gegaan en dienen het doel van luxe-belasting ( te hard rijden o.a, wildplassen, dronkenschap en winkeldiefstal ) Rommelbaantjes zijn in het leven geroepen, de parkeer BOA, de Sociaal rechercheur onbezoldigd. Bijverdiensten voor kinderen zijn nu kostwinnersbanen, het krantenwijk, de vakkenvuller en de “house-keeper”. Vrijwilligerswerk is verheven tot werkverschaffing en ingezet als tegenprestatie. Maar oplossingen worden niet gecreëerd, ideeën zijn er wel, maar worden niet uitgevoerd omdat dat de levenskwaliteit dusdanig zou verhogen dat het de notabelen in de weg zou komen te zitten.

Nederland, België, Luxemburg en de rest van het rijke noordelijke westen zijn doordrongen van armoede onder de bevolking maar geen enkele respons om dit te gaan verbeteren. Protesten en initiatieven worden de grond ingeboord dan wel stil gehouden om de schone schijn op te houden. Er moet nu iets gebeuren en wel heel snel, de maatschappij dat zijn wij, het wordt echt geroepen, maar de meeste mensen willen deze maatschappij niet meer, ze vallen erbuiten en richten een nieuwe maatschappij op. Men merkt het aan de vele blog’s met nieuws uit dit circuit.De ander kant blijft doodstil en zet de economie in als afleiding, het gaat toch beter ? Niet zeuren je merkt het echt wel ! 

De waarheid is weggemoffeld, armoede bestaat niet in rijke landen, er zijn vangnetten !

 • Jammer genoeg is het hier nog steeds zo dat als je schuld hebt aan je ( sociale ) huurbaas, je geen andere woning kan krijgen, totdat je schuld is betaald. Je bent dan veroordeeld tot leven op de straat of afhankelijk van echte vrienden die hun woonruimte met je willen delen.
 • Je geen ondersteuning krijgt zonder een vaste woon of verblijfplaats
 • Je geen zorg krijgt als je de premie niet langer kan ophoesten, je de medicijnen niet kan afnemen en innemen omdat je doodeenvoudig geen geld hebt deze aan te schaffen.
 • Boete krijgt die automatisch gegenereerd worden zonder tussenkomst van politie, rechter en die niets meer behelzen dan een automatische verhoging opgelegd door een computer van het CJIB.
 • Er een voorschot verstrekt wordt aan geld wat van toepassing is op een situatie van 1 jaar geleden, en dat dan ook nog even verrekend wordt met en situatie van 7 jaar geleden.
 • Ontbreken van voorzieningen ( openbare toiletten b.v) en als je hoge nood hebt en een boom opzoekt daar een boete voor krijgt. Dus de dakloze wordt dubbel gepakt. Geen inkomen, maar wel boetes die oninbaar zijn. en dan ook nog vrijheidsberoving in de vorm van gijzeling. Uitzichtloos en een vicieuze cirkel !

Ik kan wel doorgaan en dat doe ik ook. Creatieve geesten die afstand nemen van de maatschappij als geheel worden gedwarsboomd en alles ontnomen wat zij bezitten, hun rest niets anders dan dakloosheid of emigreren naar betere oorden. Hoon en schaamte zijn hun deel, want de maatschappij “zorgt” voor hun mensen ( NOT). Inzamelingsacties die verlichting kunnen brengen zijn voorbehouden aan arme mensen met dikke buikjes die onder een brandende zon leven, slachtoffers van oorlogsgeweld en natuurrampen. Maar de ramp die zich i Nederland afspeelt heeft een sociale ondertoon en is niet met geldelijke hulp te dichten.

Ik vraag aandacht voor de miljoenen mensen in Nederland die bestaan uit: Baby’s , kleuters, pubers, hun ouders en de grootouders. Die vervallen zijn in armoede door de regelzucht, bezuinigingen en graaigedrag van hun leiders, die geen aandacht meer schenken aan hun kerntaken. Die hun mensen opzadelen met problemen die niet de hunne zijn ten faveure van de portemonnee. Die elk sociaal handelen ontmoedigen en oog hebben voor de regeltjes die niets bijdragen aan de maatschap  Nederland B.V. !

Dames en heren ik roep U allen op geen geld meer te doneren aan de goede doelen. Vergeet het kankerfonds, diabetesfonds, Beatrixfonds, Oranjefonds, rode kruis, Amnesty international, Greenpeace en de stichtingen die Uw geld vragen wat U niet heeft ! Een schuldgevoel aanpraten om geld te genereren waarvoor u uiteindelijk het geleverde product in de vorm van belasting of medicijnen duur kunt kopen, dan wel betalen.

Verspreid de kerstgedachte: Wees menselijk tegen elkaar, steun elkaar en hou dit 365 dagen per jaar vol. Het leven wordt prettiger, en de maatschappij krijgt  minder invloed op leefwijze van de burgers. Leiders zullen over de schouders gaan kijken en zich verbazen over hun tanende macht. Het motto moet gaan worden “Voor elkaar en door elkaar” laat het Verdeel en Heers maar varen !

Lees verder bij de Bron: Urubin

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4212440565 ed2e86c880 kinderen armoede1

Steeds meer en meer kinderen groeien op in een bijstandsgezin

vervuilende industrie 4

Tabaksindustrie katvanger voor vervuilende industrieën: complottheorie?