in

Zweden maakt kindhuwelijken voor immigranten rechtsgeldig

heeft kindhuwelijken voor pedofiele immigranten, die getrouwd willen blijven met hun minderjarige vrouwen, gelegaliseerd. Een maatregel die door velen wordt bekritiseerd als het bevorderen/steunen van pedofilie.

De Zweedse regering heeft haar controversiële beslissing verdedigd door te zeggen dat de enorme instroom van immigranten uit polygame en ‘seksueel diverse' culturen tot een gevoelige ‘humanitaire' crisis heeft geleid. “Wij accepteren of vergoelijken kinderhuwelijken niet, maar de wet bepaalt ook dat individuele rechtszaken in elk geval apart moeten worden behandeld. Wij waren van mening dat de meisjes tijdens hun asielproces bij hun mannen zouden kunnen wonen”, aldus Ingrid Hermansson, voorzitter van de Sociale Commissie van Karlskrona.

Sputniknews.com meldt: Deze aanpak werd echter niet gedeeld door Camilla Brunsberg van de Conservatieve Partij, die met klem beweerde dat de koppels uit elkaar zouden moeten worden gehaald. Volgens Brunsberg zouden de meisjes in plaats daarvan in een woonhuis voor kinderen en jongeren moeten worden geplaatst, terwijl hun echtgenoten zouden moeten worden verwezen naar het asielverblijf van de Migratieraad.

Brunsberg betoogde dat er geen alternatief was, aangezien alle andere oplossingen impliceerden dat Zweden op haar schreden terugkeerde met betrekking tot de aanvaarding van het kindhuwelijk. Brunsberg uitte ook twijfels of de minderjarige meisjes echt de waarheid zouden durven zeggen over hun situatie, wanneer ze door de Zweedse autoriteiten werden ondervraagd, waarmee zij suggereerde dat individuele evaluaties in werkelijkheid niet zwaar wogen.

Niettemin stelde Ingrid Hermansson dat individuele onderzoeken in de gevallen van minderjarige immigranten die getrouwd zijn, nog steeds zullen blijven plaatsvinden, althans totdat de Zweedse Vereniging van Gemeentelijke Autoriteiten en Regio's (SKL) andere richtlijnen in deze zaak heeft bedacht. Momenteel lijkt de Zweedse wetgeving inzake kindhuwelijken van gemeente tot gemeente verschillend te worden toegepast.

Eerder dit jaar heeft de administratieve van Växjö geoordeeld dat een 14-jarig zwanger meisje bij de immigrantenfamilie van haar volwassen echtgenoot kon worden geplaatst, met als argument dat dit onderdeel van hun cultuur was. Opvallend was dat zowel het meisje als haar echtgenoot zeer kritisch waren over de Zweedse wet, die het trouwen met minderjarigen verbiedt. “Als je midden in een oorlogsgebied zit en voor je leven vlucht, denk je niet aan de geldende wetten in het land waar je naartoe gaat”, zei het meisje tegen het Zweedse dagblad Expressen.

Daaraan voorafgaand had de Migratieraad 132 getrouwde kinderen, waaronder 129 meisjes en 3 jongens, grotendeels uit , en Afghanistan geïdentificeerd. De meesten waren 16 of 17 jaar, terwijl 14 van hen 15 jaar of jonger waren. Een deel van het probleem is dat noch de Migratieraad noch de Zweedse gemeenten enige ervaring hebben om getrouwde minderjarigen op te sporen. Daarom zijn er geen uitvoerige onderzoeken uitgevoerd.

In zijn huidige staat heeft de Zweedse huwelijkswet veel kritiek gekregen van onder meer de Zweedse top-advocate en campagnevoerder voor vrouwenrechten Elisabeth Massi Fritz, die deze praktijk “onacceptabel” noemde. Eerder hebben de Zweedse autoriteiten, met inbegrip van de minister van Justitie Morgan Johansson en de minister voor Kinderen Åsa Regnér, herhaaldelijk beloofd de wet inzake kindhuwelijken opnieuw te zullen bekijken.

Screenshot_5

Bron:
http://yournewswire.com/sweden-child-marriages/

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Macron lost Merkel af als belangrijkste marionet van de financiële globalisten

Antwerpse agenten stelen identiteiten burgers om te kunnen gokken