in , , ,

Zweedse internationale veiligheidsexpert: ‘Wij zijn bijna een failed state en op weg naar burgeroorlog door links immigratie beleid’

Public_Domain_Photography / Pixabay

De Zweedse internationale veiligheidsexpert Olle Fjordgren waarschuwt dat zijn land dankzij het massa immigratie beleid van de (al 3 maanden demissionaire) linkse regering in Stockholm op het punt staat een failed staat te worden, en er in de toekomst zelfs een burgeroorlog kan uitbreken als de politiek van de niet radicaal wordt omgegooid.

Voorlopig wordt echter iedereen die zelfs maar het bestaan van criminele durft te benoemen gebrandmerkt en vervolgd als ‘racist’.

‘We hebben het feitelijk opgegeven, en de criminelen hebben de macht gegrepen,’ zei de 64 jarige Fjordgren, die als adviseur van onder meer de regeringen van Pakistan, Ethiopië en Mongolië, en ook in Afghanistan heeft gewerkt. ‘Op dit moment kunnen we daar niets tegen doen. Ik zie niet in hoe we deze ontwikkeling kunnen omkeren.’

‘We oogsten nu het dodelijke zaad van het gevoerde beleid’

In veel wijken en stadsdelen hebben ‘de criminelen gewonnen’, waardoor er inderdaad beruchte ‘no go’ zones zijn ontstaan. ‘We oogsten nu het dodelijke zaad van het gevoerde beleid. De politieke onwil om de ernst hiervan in te zien heeft er in combinatie met onvermogen en onwetendheid toe geleid dat bijna een failed state is geworden, waar de staat niet langer het monopolie op geweld bezit.’

Fjordgren geeft Libanon als voorbeeld, een ooit stabiel en welvarend land wat zijn grenzen openzette voor grote aantallen (Palestijnse) migranten, die weigerden te integreren of zich aan te passen. Vervolgens ontstonden er etnische conflicten en begonnen criminele bendes oorlog met elkaar te voeren. Het radicale islamisme groeide als kool en veroorzaakte de ondergang van de vrije democratische rechtstaat, een ontwikkeling die ook in is begonnen.

Zeker Zweden is in zijn ogen als ‘een goederentrein die op een rotswand afgaat’. Dat is dus voor een groot deel te wijten aan de politiek, die nog altijd weigert toe te geven hoe ernstig en gevaarlijk de situatie dankzij het massa immigratie beleid is geworden. Erger nog: iedereen die erop wijst hoe groot de problemen zijn geworden wordt gebrandmerkt als een ‘racist’.

Laatste optie: keihard optreden

Laatst overgebleven optie? Een ‘zero tolerance’ beleid tegenover criminaliteit, vindt Fjordgren. De politie moet veel meer middelen en armslag krijgen. Geen ‘strafbare feiten’ of ‘misdrijven’ (met lichte straffen) meer, maar allemaal misdaden. Drie keer gepakt? Dan voor zeer lange tijd achter de tralies. ‘De rechterlijke macht moet ervoor zorgen dat deze gevaarlijke mensen worden uitgeschakeld en van de straat worden gehaald.’ Kortom: keihard optreden.

Helaas is dit dankzij de progressieve ideeën van de regering over en veiligheid zeer onwaarschijnlijk. De grenzen werden enkele jaren geleden juist nog verder opengezet voor migranten uit het Midden Oosten en , die vrijwel uitsluitend voor de enorme criminaliteitsexplosie verantwoordelijk zijn.

‘Burgers moeten recht in eigen hand nemen of verhuizen’

De politie was en is daar totaal niet op berekend, want die opereert nog volgens ouderwetse regels die van toepassing waren op een tijd dat criminelen nog lang niet zo hard en gewetenloos als nu waren (omdat in die tijd de grenzen nog wèl werden beschermd en werd gecontroleerd wie of wat er wel of niet werd binnengelaten).

Sinds 2012 nam het aantal moorden dan ook met 40% toe. In 10 jaar verdubbelde het aantal doden door vuurwapengeweld. In Zweden lopen jonge mannen nu een vijf keer hogere kans te worden doodgeschoten dan in Groot Brittannië. Er worden bijna dagelijks auto’s in brand gestoken, granaten gegooid of gevonden, en 85% van de veroordeelde daders van (het eveneens fors gestegen aantal) gewelddadige verkrachtingen is afkomstig van buiten Europa.

Met het in Zweden –en ook - gangbare ‘enjoy the sin’ model (koffie en broodjes eten met elkaar, en in het inmiddels beruchte ‘kopje thee drinken’) heeft hij dan ook niets. Bewoners van probleemwijken en no-go zones rest daarom maar één ding: zelf verantwoordelijkheid nemen en gezamenlijk optreden tegen drugs en criminaliteit, wat feitelijk neerkomt op het recht in eigen hand nemen. Of zo snel mogelijk naar veiligere gebieden verhuizen, maar lang niet iedereen is daar toe in staat.

‘Enige mogelijke ontwikkeling is een burgeroorlog’

Zweden is samen met in veel opzichten de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ van (West) Europa. De ‘enige mogelijk ontwikkeling’ voor de toekomst van het ooit zo rustige Scandinavische land is volgens de veiligheidsexpert dan ook ‘een burgeroorlog’, want op zeker moment zal de grens van wat de autochtone Zweedse bevolking kan en wil verdragen zijn bereikt.

Overheid bereidt zich achter schermen voor op ebola uitbraak

Die grens komt mogelijk nog sneller in zicht als gebeurt waar de Zweedse overheid zich achter de schermen op voorbereidt: een Ebola uitbraak, meegenomen en veroorzaakt door migranten. ‘Het is geen kwestie van of, maar wanneer een nieuwe epidemie uitbreekt,’ waarschuwt Maria Josephson van het Skåne Universitaire Ziekenhuis in Malmö. Op dit moment wordt daar een isolatie eenheid opgezet, maar die biedt eind 2019 slechts ruimte voor enkele patiënten.

De Zweedse autoriteiten geven vrijwel geen ruchtbaarheid aan de voorbereidingen omdat ze geen paniek zouden willen zaaien (2), en vermoedelijk ook omdat het zorgwekkende nieuws de enige -razendsnel groeiende- partij die de massa immigratie wil stopzetten, de door alle andere partijen uitgesloten Zweden Democraten, nog veel meer stemmen zal opleveren.

(1) I&M.se via Infowars
(2) Voice of Europe

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elite Exposed
1 jaar geleden

We kunnen er lang over praten maar de feiten zijn zo duidelijk als maar kan: het hele immigratie beleid heeft niets met vluchtelingen te maken maar alles met het kapot maken van natiestaten. Welbewust. Welbewust. Er zijn partijen achter de schermen waaronder de banken en grote multinationals die al decennia werken om een een globalistische regering op te zetten.
Het is de hoogste tijd dat de burgers in alle landen in de EU in beweging komen en zich massaal verzetten tegen hun regeringen en om de schudligen op te pakken en te berechten. Vergelijkbaar waar Trump mee bezig is in de VS.
Wordt wakker mensen …… en wordt actief !!!

Nalatige NOS en New York Times met hun stukjes over Orbán

Bindende kijktip: Willem Middelkoop in gesprek met Nout Wellink (oud-president Nederlandse Bank)