in , , ,

Zweedse internationale veiligheidsexpert: ‘Wij zijn bijna een failed state en op weg naar burgeroorlog door links immigratie beleid’

zweden brand 1546176384
Public_Domain_Photography / Pixabay

De Zweedse internationale veiligheidsexpert Olle Fjordgren waarschuwt dat zijn land dankzij het massa immigratie beleid van de (al 3 maanden demissionaire) linkse regering in Stockholm op het punt staat een failed staat te worden, en er in de toekomst zelfs een burgeroorlog kan uitbreken als de politiek van de overheid niet radicaal wordt omgegooid.

Voorlopig wordt echter iedereen die zelfs maar het bestaan van criminele migranten durft te benoemen gebrandmerkt en vervolgd als ‘racist’.

‘We hebben het feitelijk opgegeven, en de criminelen hebben de macht gegrepen,’ zei de 64 jarige Fjordgren, die als adviseur van onder meer de regeringen van Pakistan, Ethiopië en Mongolië, en ook in Afghanistan heeft gewerkt. ‘Op dit moment kunnen we daar niets tegen doen. Ik zie niet in hoe we deze ontwikkeling kunnen omkeren.’

‘We oogsten nu het dodelijke zaad van het gevoerde beleid’

In veel wijken en stadsdelen hebben ‘de criminelen gewonnen’, waardoor er inderdaad beruchte ‘no go’ zones zijn ontstaan. ‘We oogsten nu het dodelijke zaad van het gevoerde beleid. De politieke onwil om de ernst hiervan in te zien heeft er in combinatie met onvermogen en onwetendheid toe geleid dat Zweden bijna een failed state is geworden, waar de staat niet langer het monopolie op geweld bezit.’

Fjordgren geeft Libanon als voorbeeld, een ooit stabiel en welvarend land wat zijn grenzen openzette voor grote aantallen (Palestijnse) migranten, die weigerden te integreren of zich aan te passen. Vervolgens ontstonden er etnische conflicten en begonnen criminele bendes oorlog met elkaar te voeren. Het radicale islamisme groeide als kool en veroorzaakte de ondergang van de vrije democratische rechtstaat, een ontwikkeling die ook in Europa is begonnen.

Zeker Zweden is in zijn ogen als ‘een goederentrein die op een rotswand afgaat’. Dat is dus voor een groot deel te wijten aan de politiek, die nog altijd weigert toe te geven hoe ernstig en gevaarlijk de situatie dankzij het massa immigratie beleid is geworden. Erger nog: iedereen die erop wijst hoe groot de problemen zijn geworden wordt gebrandmerkt als een ‘racist’.

Laatste optie: keihard optreden

Laatst overgebleven optie? Een ‘zero tolerance’ beleid tegenover criminaliteit, vindt Fjordgren. De politie moet veel meer middelen en armslag krijgen. Geen ‘strafbare feiten’ of ‘misdrijven’ (met lichte straffen) meer, maar allemaal misdaden. Drie keer gepakt? Dan voor zeer lange tijd achter de tralies. ‘De rechterlijke macht moet ervoor zorgen dat deze gevaarlijke mensen worden uitgeschakeld en van de straat worden gehaald.’ Kortom: keihard optreden.

Helaas is dit dankzij de progressieve ideeën van de regering over justitie en veiligheid zeer onwaarschijnlijk. De grenzen werden enkele jaren geleden juist nog verder opengezet voor migranten uit het Midden Oosten en Afrika, die vrijwel uitsluitend voor de enorme criminaliteitsexplosie verantwoordelijk zijn.

‘Burgers moeten recht in eigen hand nemen of verhuizen’

De politie was en is daar totaal niet op berekend, want die opereert nog volgens ouderwetse regels die van toepassing waren op een tijd dat criminelen nog lang niet zo hard en gewetenloos als nu waren (omdat in die tijd de grenzen nog wèl werden beschermd en werd gecontroleerd wie of wat er wel of niet werd binnengelaten).

Sinds 2012 nam het aantal moorden dan ook met 40% toe. In 10 jaar verdubbelde het aantal doden door vuurwapengeweld. In Zweden lopen jonge mannen nu een vijf keer hogere kans te worden doodgeschoten dan in Groot Brittannië. Er worden bijna dagelijks auto’s in brand gestoken, granaten gegooid of gevonden, en 85% van de veroordeelde daders van (het eveneens fors gestegen aantal) gewelddadige verkrachtingen is afkomstig van buiten Europa.

Met het in Zweden –en ook Nederland- gangbare ‘enjoy the sin’ model (koffie en broodjes eten met elkaar, en in Amsterdam het inmiddels beruchte ‘kopje thee drinken’) heeft hij dan ook niets. Bewoners van probleemwijken en no-go zones rest daarom maar één ding: zelf verantwoordelijkheid nemen en gezamenlijk optreden tegen drugs en criminaliteit, wat feitelijk neerkomt op het recht in eigen hand nemen. Of zo snel mogelijk naar veiligere gebieden verhuizen, maar lang niet iedereen is daar toe in staat.

‘Enige mogelijke ontwikkeling is een burgeroorlog’

Zweden is samen met Frankrijk in veel opzichten de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ van (West) Europa. De ‘enige mogelijk ontwikkeling’ voor de toekomst van het ooit zo rustige Scandinavische land is volgens de veiligheidsexpert dan ook ‘een burgeroorlog’, want op zeker moment zal de grens van wat de autochtone Zweedse bevolking kan en wil verdragen zijn bereikt.

Overheid bereidt zich achter schermen voor op ebola uitbraak

Die grens komt mogelijk nog sneller in zicht als gebeurt waar de Zweedse overheid zich achter de schermen op voorbereidt: een Ebola uitbraak, meegenomen en veroorzaakt door migranten. ‘Het is geen kwestie van of, maar wanneer een nieuwe epidemie uitbreekt,’ waarschuwt Maria Josephson van het Skåne Universitaire Ziekenhuis in Malmö. Op dit moment wordt daar een isolatie eenheid opgezet, maar die biedt eind 2019 slechts ruimte voor enkele patiënten.

De Zweedse autoriteiten geven vrijwel geen ruchtbaarheid aan de voorbereidingen omdat ze geen paniek zouden willen zaaien (2), en vermoedelijk ook omdat het zorgwekkende nieuws de enige -razendsnel groeiende- partij die de massa immigratie wil stopzetten, de door alle andere partijen uitgesloten Zweden Democraten, nog veel meer stemmen zal opleveren.

(1) I&M.se via Infowars
(2) Voice of Europe

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13581812065 88e8d0f185 orban

Nalatige NOS en New York Times met hun stukjes over Orbán

watching 1546177148

Bindende kijktip: Willem Middelkoop in gesprek met Nout Wellink (oud-president Nederlandse Bank)